Počasí dnes33 °C, zítra31 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

Výhra má hořkou příchuť, Dynamo sestoupí do 2. ligy

Zvláštní nálada dnes panovala na Střeleckém ostrově. Fotbalistům Dynama České Budějovice se podařilo v zápase 29. kola Gambrinus ligy zvítězit nad Jihlavou 2:1, přesto bylo se závěrečným hvizdem jasné, že to byl na dlouhou dobu poslední prvoligový zápas v jihočeské metropoli.

Domácí fotbalisté si pouze teoretickou šanci na záchranu nepřipouštěli a do zápasu proti týmu z Vysočiny vstoupili aktivně, když nejprve Táborský a nedlouho po něm i Hora zahrozili před Hanušovou brankou. Ani jeden ze střeleckých pokusů Budějčáků však síť nerozvlnil, neujala se ani rána Wermkeho z dálky.

S postupem času se začali osmělovat i hosté a pár zajímavými příležitostmi, především nebezpečným pokusem Vaculíka, ve velmi chladném počasí rozehřáli také Daňka. Kombinační hra se ale většinu času odehrávala spíš ve středu hřiště.

Nevyužité šance z úvodu střetnutí potrestala Jihlava nedlouho před přestávkou po vcelku nenápadné akci. Tlustý předložil z pravé strany míč volnému Marku Jungrovi a hostující středopolař poslal Vysočinu do vedení 0:1. Takřka vzápětí však předvedli Táborským s Romanem Wermkem parádní souhru a nadějný mladíček ranou z voleje vstřelil do šatny vyrovnávací a zároveň svůj premiérový prvoligový gól - 1:1.

Úvod druhé půle patřil zejména jihlavským fotbalistům, kteří si zásluhou Masopusta vytvořili dvě velmi slibné gólovky. V obou případech se však zaskvěl brankář domácích Michal Daněk. V 65. minutě měl gól na kopačce Hora, bohužel pro Budějčáky trefil jen Hanuše, a jihlavský strážce třech tyčí nepustil ani nebezpečnou střelu Sandra z úplného závěru duelu.

Vzápětí ale přeci jen udeřilo - standardní situaci zahrával z pravé strany hřiště Sandro a bývalý hráč Jihlavy Jan Halama hlavou poslal balon do sítě - 2:1.

Dynamo sice poslední domácí zápas prvoligové sezony 2012/2013 vyhrálo, stejně si ale počínali také Příbramští, a tak poslední naděje Českých Budějovic na udržení se v nejvyšší tuzemské fotbalové soutěži definitivně vyhasla. Teplice totiž mají lepší vzájemné zápasy...

„Chtěli jsme do zápasu vstoupit aktivně a rozloučit se s vlastními fanoušky vítězstvím. Naše aktivita byla na začátku značná, z nějakého důvodu se ale do naší hry vloudilo několik nepřesností a nervozity. Před druhou půlí jsme si řekli, že náš výkon musíme zklidnit a zpřesnit. Hráči chtěli vyhrát - a skórovat se jim povedlo v poslední minutě. Motivace byla z naší strany rozpačitá, protože jsme věděli, že i vítězství nám nemusí stačit. Je škoda, že se s ligou loučíme, ale prohráli jsme si to už v zápasech dávno předtím...“ konstatoval smutný kouč Dynama Pavol Švatner.

„Prohráli jsme zápas, který bychom prohrát neměli. Naši převahu jsme zužitkovali a šli do vedení, ale jako už poněkolikáté jsme si nechali dát rychlou branku. Po přestávce jsme měli dost šancí na rozhodující gól, kvůli dobrým zákrokům domácího brankáře a také nevyužitým šancím našich střelců se nám rozhodnout nepodařilo. Hráče za dnešní zápas nepochválím, na druhou stranu už bylo vidět, že na nich byla díky vědomí záchrany znát určitá úleva, ale také menší nasazení a důraz v šestnáctce,“ řekl po zápas trenér Jihlavy František Komňacký.

SK Dynamo České Budějovice - FC Vysočina Jihlava 2:1 (1:1)

Branky: 44. Wermke, 89. Halama - 40. Jungr. ŽK: 3:1 (Sandro, Klesa, Rýdel - Kučera). Rozhodčí: Kovařík - Mencl, Gallo. Diváci: 2375.

Dynamo: Daněk - Klesa, Halama, Lengyel, Machovec - Wermke (85. Dvořák), Rýdel, Benát, Táborský (66. Radouch), Sandro (90. Čadek) - Hora. Trenér Pavol Švantner.

Jihlava: Hanuš - Marek, Tlustý, Šourek, Čvirik - Masopust (63. Kosak), Rada, Jungr, Kučera (70. Koloušek), Vaculík - Šimonek (88. Vaněček). Trenér František Komňacký.

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, FC Vysočina Jihlava, Gambrinus liga, fotbalista, 1. česká fotbalová liga, Marek Jungr, Střelecký ostrov, Michal Daněk, Jan Halama, František Komňacký, FK Teplice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výhra má hořkou příchuť, Dynamo sestoupí do 2. ligy  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.