Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Z hlavního města přivezlo Dynamo výhru 5:0

Po sérii třech proher v řadě se budějcké Dynamo ve Fotbalové národní lize konečně chytlo a v dopoledním mači proti mužstvu Loko Vltavín urvalo všechny body. V pražských Holešovicích se Jihočeši prosadili hned pětkrát, a tak jejich vítězství bylo více než přesvědčivé.

Skóre otevřel nedlouho před poločasem Filip Rýdel a zanedlouho skóroval ještě mladý útočník Zdeněk Linhart, a tak do šaten odcházeli hosté s dvoubrankovým náskokem.

Gólová chuť Budějčáky nepřešla ani po návratu na hřiště, když se ve 48. minutě podruhé v tomto utkání prosadil Zdeněk Linhart.

Za další tři minuty zvýšil už na 4:0 z pohledu Dynama Jaroslav Machovec a hřebíček do rakve Pražanů zasadil v 71. minutě nováček v dresu Českých Budějovic Pavol Poliaček.

„Dnes bychom byli vděční za každé vítězství. Viděli jsme, že naše mužstvo potřebuje po psychické stránce konečně vyhrát. Je pro nás velmi příjemné, že to přišlo po takovémto výkonu a výsledku. Před prvním gólem Filipa Rýdela jsme byli ale chvilkami trochu zmatení a soupeř tam měl takové tři nebezpečné brejkové situace. Naši bránu ale neohrozil a poté jsme udeřili dvěma góly my. Věříme, že tato výhra mužstvu pomůže i v následujících zápasech,“ řekl bezprostředně po zápase pro klubový web kouč Dynama Pavel Hoftych.

Možnost udržet se v horní polovině tabulky druhé ligy budou fotbalisté z jihu Čech v pátek 13. září od 18 hodin proti střížkovskému celku Bohemians Praha.

Loko Vltavín - SK Dynamo České Budějovice 0:5 (0:2)

Branky: 41. a 48. Linhart, 39. Rýdel, 51. Machovec, 71. Poliaček. ŽK: 4:2 (Tenkl, Valíček, Klán, Krimlák - Klesa, Novák). Rozhodčí: Bílek - Černý, Kotalík.

Vltavín: Čaba - Zelenka, Pávek, Krimlák, Hájek - Očovan, Valíček, Předota, Tenkl, Škovránek (82. Podzimek) - Klán (54. Franěk, 68. Kozák). Trenér Milan Knížek.

Dynamo: Daněk - Klesa (74. A. Dvořák), Lengyel (68. Benát), Deli, Machovec - Novák (58. L. Jarolím), Rýdel - Poliaček , Vyskočil, Linhart - Kalod. Trenér Pavel Hoftych.

Štítky fotbal, Loko Vltavín, SK Dynamo České Budějovice, Fotbalová národní liga, 7. kolo, FK Loko Vltavín, Filip Rýdel, Zdeněk Linhart, Holešovice, Jaroslav Machovec, Pavol Poliaček, Pavel Hoftych, Bohemians 1905, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z hlavního města přivezlo Dynamo výhru 5:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.