Počasí dnes7 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Začínat se Spartou je výhoda, tvrdí kouč Dynama Jiří Kotrba

České Budějovice - Tak se nám to blíží. Naše Dynámko odehraje svůj letošní první zápas v nejvyšší domácí soutěži už v neděli od 17 hodin. A hned proti Spartě. Ve středu krátce po poledni, před začátkem Gambrinus ligy, svolal klub tiskovou konferenci před rozjezdem soutěže.

Nejprve se kouč Jiří Kotrba pustil do hodnocení přípravy. "Na začátku jsme si mysleli, že máme mužstvo složené tak, abychom byli spokojeni. Chybělo nám jen získat levého obránce. Jako jsme měli Vulina na jaře. Chtěli jsme tuto situaci vyřešit během přípravy, ale celou dobu nás provázela taková nešikovná zranění. Hudson, Sandro a Halama se zranili při rutinních cvičeních. Snad nás provázely poslední potíže v této sezoně," věří kouč Kotrba, který byl s výsledky spokojený. Tedy až na výprask od Liberce v Nové Včelnici.

Asi osm mladíků odejde na hostování do nižních soutěží. "Budou hrát ve druhé lize a je na nich, zda šanci využijí," sdělil Kotrba. I vzhledem k finančním omezeným možnostem budou ale nadále velkou šanci dostávat mladí hráčí z vlastní líhně. "Ti hráči, kteří zde byli na zkoušku, naše mladíky nepřevyšovali. Většinou byli průměrní. Snažili jsme se dát příležitost všem. A vytipovat jedno mladého hráče, abychom jej mohli zařadit do kádru A týmu. A tím je Novák.  Máme tu Stráského, Nitrianského a Ondráška, tohle je náš další mladý odchovanec," měl radost.

Kouč Dynama si pochvaluje zisk sedmadvacetileté posily z Příbrami. Filip Rýdel by měl být tahounem. "On je typem hráče, který by měl burcovat spoluhráče," tvrdil Kotrba.
Místo levého beka ještě zůstává otevřené. "Na vedení jsme se domluvili, že začneme sezonu třeba i bez toho, aniž bychom někoho angažovali. Do září můžeme ještě jednat," řekl trenér Dynama.

Už v neděli v 17 hodin přivítá jeden z nejsinějších týmů ligy. "Jsme nadšeni," rozesmál novináře na tiskové konferenci přítomné novináře Kotrba. "Zahajovat se Spartou, když bojuje o evropské poháry, je výhoda. Pro ně je prioritou pohár a tak máme velkou šanci bodovat," vysvětlil.

Základní sestava na nedělní duel je už daná. "Už mám víceméně jasno. Drobné potíže má  Otepka s krční páteří a dva dny netrénoval. Kdyby nebyl k dispozici Otepka. Stále jsou zraněni Hudson, který nemůže do poloviny srpna hrát, také Sandro, neustále problémy s přitahovači má Simič,“ přemítá Kotrba.

Jedničkou mezi tyčemi bude Kučera, jeho náhradník Křížek vyrazí do Strakonic na pohárové utkání 1. kola Ondrášovka cupu s Vlašimí. Spolu s ním i další hráči. „Přemýšlím o Bakalovi, Slámovi nebo Němcovi,“ informoval Kotrba. "Kdybych měl zdvojené posty tak jako u brankářů, byl bych hodně spokojen.To bych pak řekl, že budeme hrát o lepší místa než o střed tabulky," dodal.

I letos bude jistě budějcký klub, i když mu to nepřejeme, bojovat snad o střed tabulky, v horším případě opět o záchranu v nejvyšší soutěži. "Máme ty nejvyšší ambice. Proč se zbavovat vyšších ambicí a říkat, že se chceme zachránit?" Položil řečnickou otázku. "Zachránit se chce každý tým. My máme letos dva základní cíle. Co nejrychleji se udržet,  začlenit minimálně jednoho našeho hráče do základního kádru, a pak třeba výhodně prodat hráče alespoň za deset milionů," sdělil Jiří Kotrba. 

Autoři

Štítky Jiří Kotrba, soutěž, České Budějovice, 1. česká fotbalová liga, Filip Rýdel, Liberec, Nová Včelnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začínat se Spartou je výhoda, tvrdí kouč Dynama Jiří Kotrba  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.