Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zápas Dynama byl posledním hřebíčkem do Drábkovy rakve

Fotbalový rozhodčí Drahoslav Drábek, který minulý pátek nezvládl prvoligový duel 22. kola mezi budějckým Dynamem a Příbramí, si už Gambrinus ligu nezapíská. Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR jej kvůli opakujícím se chybám vyřadila z listiny pro profesionální soutěže.

Předsedkyně komise Dagmar Damková odmítla, že by se Drahomír Drábek měl po nějaké době na listinu vrátit. Nesprávných verdiktů se totiž dopustil už v předchozím průběhu sezony.

„Těmi chybami nenaplnil požadavky komise rozhodčích pro plnění funkce rozhodčího profesionálních soutěží a nenaplnil kodex rozhodčích v bodě 1 a 4,“ řekla Damková pro agenturu ČTK.

Sudí podepisovali etický kodex před startem jarní sezony. V bodě číslo 1 se zavazují k tomu, že úlohu rozhodčího vykonávají tak, aby byli příkladem pro kolegy na všech úrovních. V bodě 4 pak k tomu, že svým jednáním přispívají k budování dobrého jména fotbalové asociace.

„Celkově to utkání nebylo zvládnuté a bylo špatně odřízené. Rozhodčí dělal chyby na obě strany. V utkání, ve kterém jde pro oba týmy o všechno, očekávám od rozhodčího maximální výkon,“ podotkla Dagmar Damková.

Penalta a vyloučení podle ní zapadly do celkového kontextu řízení zápasu. „Co se týče penalty, tak záznam té inkriminované situace prostě neexistuje, nemáme ho. Bylo to Drábkovo rozhodnutí, já se s ním nemůžu dohadovat, jestli ano, nebo ne,“ řekla šéfka komise. „Obě žluté karty pro Řezníčka považujeme za netaktické,“ dodala Damková.

Před disciplinární komisí navíc stane i šéf budějckého klubu Karel Poborský, který bude vysvětlovat své výroky, že se v týdnu před zápasem snažil někdo hráče Dynama ovlivnit.

Zdroj: ČTK

Štítky fotbalový rozhodčí, Drahoslav Drábek, vyřazení z listiny rozhodčích, SK Dynamo České Budějovice, 1. česká fotbalová liga, Fotbalová asociace České republiky, 1. FK Příbram, Dagmar Damková, Karel Poborský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zápas Dynama byl posledním hřebíčkem do Drábkovy rakve  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.