Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zápas podzimu je tu, Dynamo přivítá Žižkov

Šest zápasů, nula bodů. Takové je skóre Viktorie Žižkov, nedělního soupeře Dynama, na venkovních hřištích. Sérii Pražanů by rádi natáhli fotbalisté Dynama, kteří by také potřebovali body do tabulky jako sůl. Důležitý duel startuje v neděli v 15 hodin na Střeleckém ostrově.

Nováčkovi soutěže ze Žižkova se letos zatím moc nedaří. Aktuálně mu patří patnáctá pozice, o skóre za Dynamem. Všech svých sedm bodů získali Pražané na domácím hřišti, což znamená pro Jihočechy na neděli jednoduchou rovnici. Na Střelecký ostrov přijede nejhorší tým na venkovních hřištích. Nejlepším střelcem Viktorie je Jiří Böhm se třemi zásahy.

Posledním ligové utkání Viktoriáni nezvládli. Na svém trávníku podlehli Ostravě 0:3. Přestože měli v první půli zajímavé náznaky dobrých příležitostí, Baník svým efektivním proměňováním šancí duel rozhodl. „Bylo to hodně důležité. Atmosféra nebyla dobrá a příležitost vyjádřit své názory dostal každý. Padla i ostřejší slova a to je dobře. Záměrem bylo vyčistit atmosféru a vyříkat si své pocity přede všemi,“ rozebral pro klubový web posezení hráčů po Ostravě asistent trenéra Jindřich Trpišovský po neúspěchu s Baníkem.

Pražané se pro duel na jihu Čech budou muset obejít bez Richarda Kaloda, který si z předešlého utkání odnesl prasklinu lebky. K dispozici trenéru Pulpitovi nebudou ani Peter Ďurica a Tomáš Peciar. Oběma hráčům vedení Viktorie ukončilo smlouvy v reprezentační přestávce.

iPřed reprezentační pauzou prohráli Jihočeši na hřišti Liberce 4:0 a nenavázali tak na výkon s Příbramí. Severočeši Dynamo přehrávali a po zásluze zvítězili. „V momentální chvíli je Liberec jinde a my se s ním měřit nemůžeme, máme jiné starosti a čekají nás důležitější zápasy." Řekl kouč Českých Budějovic po duelu se Slovanem. Ty důležité zápasy jsou pro jeho svěřence hlavně ty dva domácí, které se odehrají ještě v podzimní části sezony. Jihočeši přivítají Žižkov, pak vyrazí do Mladé Boleslavi a polovinu ročníku zakončí doma s Duklou.

Dynamo se i s přípravou střetlo s Viktorkou již třikrát. Po výhře v přátelském duelu na Hluboké 3:0, dvojutkání v domácím poháru s výsledky 1:0 a 1:1, je nyní čeká zatím ten nejdůležitější. V neděli potřebují Jihočeši zabrat podobně jako s Příbramí a odnést si z duelu tři body. V aktuální tabulce patří Dynamu čtrnáctá pozice. Žižkov má stejně jako českobudějovičtí sedm bodů, avšak horší skóre.

K nedělnímu duelu by měli být připraveni dva rekonvalescenti. Filip Rýdel i Jan Riegel již naplno trénují. Jenže k dlouhodobým marodům Novákovi s Bakalou přibyli před Žižkovem další. Michal Petráň má únavovou zlomeninu zánártních kůstek a bude dlouho mimo. Nejistý je i start Pecky, který má problémy s achilovkou, a Javorka, jehož trápí bolavé lýtko.

Utkání 14. kola Gambrinus ligy začíná v neděli v 15 hodin na Střeleckém ostrově. Zápas odřídí jako hlavní rozhodčí Miroslav Zelinka, na čarách mu budou asistovat pánové Hájek a Marek.

Zdroj: dynamocb.cz
 

Štítky SK Dynamo České Budějovice, FK Viktoria Žižkov, Střelecký ostrov, FC Baník Ostrava, FC Viktoria Plzeň, FC Slovan Liberec, 1. FK Příbram, Jiří Böhm, 1. česká fotbalová liga, FK Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zápas podzimu je tu, Dynamo přivítá Žižkov  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.