Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zdeněk Ondrášek: Takový gól jsme potřebovali

Fotbalisté Českých Budějovic porazili ve čtvrtečním úvodním osmifinálovém utkání Ondrášovka Cupu Viktorii Žižkov 1:0, když jedinou branku zápasu vstřelil útočník Zdeněk Ondrášek. Ten měl radost z prolomení střeleckého prokletí svého, ale i celého týmu, ohlasy přinesly oficiální stránky Dynama.

Dvaadvacetiletý Ondrášek využil v 67. minutě utkání přihrávku Fernanda Hudsona a prostřelil brankáře Viktorie Vaclíka. Ondrášek věří, že touto brankou protrhl střeleckou smůlu. On sám skóroval naposledy na konci srpna, stejně jako Dynamo. "Je to soutěžní zápas s ligovým týmem, takže ten gól se určitě počítá. Chtěli jsme vyhrát a nedostat gól. Oboje se nám to podařilo, takže můžeme být relativně spokojeni, navíc jsme po dlouhé době vstřelili branku. Takový gól jsme potřebovali, aby se míč odrazil od nohy přes brankářovy ruce do branky," uvedl Ondrášek.

Ten také přiznal, že těsné vítězství se nerodilo snadno. "V prvním poločase jsme nehráli podle našich představ, trenér musel v kabině zvýšit hlas. Po změně stran jsme se zvedli a myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Jsme rádi, že jsme to zvládli, i když pouze 1:0. Kdybychom zachovali klidnější hlavu ve finální fázi, mohli jsme vyhrát i vyšším rozdílem. Pokud dáme v odvetě na Žižkově gól, tak to bude pro soupeře ohromně složité. Každopádně chceme postoupit a uděláme pro to maximum," řekl Ondrášek.

Mladý útočník si je ale také vědom toho, že Jihočeši znovu neinkasovali, už potřetí v řadě. "V úvodních kolech jsme dostávali hrozné "dardy". Po příchodu pana Cipra jsme sice přestali dostávat branky, ale také je střílet. Máme na svém kontě dvě remízy, se Žižkovem přišla první výhra. Navíc 1:0, což Dynamo vždy zdobilo, že neinkasovalo, ale vždy jeden, dva góly vstřelilo. Doufejme, že jsme na správné vlně a začneme konečně dělat i body v lize," věří Ondrášek.

V závěrečných minutách utkání byl střelec jediné branky ošetřován, ale nic vážného mu není. "Po dnešním střetnutí jsem hrozně okopaný a v závěru mi projela křeč kotníkem a musel jsem se nechat ošetřit. Ale do dalšího duelu budu určitě v pořádku. Mám na to deset dní a snad se dám do kupy," dodal Ondrášek.

Autor: Pavel Urban, Mediafax

Foto: Pavel Kacerovský,  Fotoreport: František Panec

Dynamo vs Žižkov-fotoreport

Pátek, 7. října 2011, 10:49

Ondrášek, Bodeček
Kadeřábek Pavel

Štítky Zdeněk Ondrášek, FK Viktoria Žižkov, HC Dynamo Pardubice, SK Dynamo České Budějovice, MOL Cup, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdeněk Ondrášek: Takový gól jsme potřebovali  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.