Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Motor podlehl dalšímu outsiderovi. Tentokrát padl na ledě Mostu

Odčinit domácí porážku s Přerovem odjížděl Motor na led Mostu. Utkání bylo po celou dobu vyrovnané a vedení se přelévalo z jedné strany na druhou. Nakonec však zvítězil domácí Most, který si s Budějovicemi překvapivě poradil v poměru 4:2.

V utkání mezi Mostem a Českými Budějovicemi skončila hned první větší šance brankou. Přesilovou hru využil Vojtěch Kubinčák, který překvapil Bláhu z velkého úhlu a poslal Most do vedení. Šanci na vyrovnání měl Nouza, který proskočil mezi dvěma beky, ale puk si poslal příliš před sebe a Mouček byl u kotouče o něco dříve než jihočeský snajpr. V 19. minutě se dostali do příležitosti opět domácí. Válek byl před Bláhou úplně sám, ale Bláha střelu vyrazil koncem lapačky. Ani ne o minutu později měl Most více než stoprocentní šanci. Konkrétně se v ní octl Tauš. Po střele Havelky se dostal k puku, Bláha už byl na ledě, ale Tauš trefil pouze hůl hostujícího gólmana. I tak vedli domácí po první třetině 1:0.

Do prostřední periody vstoupili lépe Jihočeši. Vráblík ujížděl úplně sám na Moučka, ale ten si s jeho únikem poradil. Poté se opakovala na druhé straně situace z první třetiny. Válek byl opět sám před Bláhou, i tentokrát však byl úspěšnější budějcký gólman. Pak se dostala do šance nová motorácká posila Chovan, který si výborně sjel před Moučka, ale ani on neuspěl. Ve 28. minutě už hosté konečně vyrovnali. Heřman přihrál před branku Tomáši Nouzovi, který střelou na bližší tyč prostřelil Moučka. Na začátku druhé poloviny utkání se Jihočeši dostali do vedení. Přečíslení dvou na jednoho vzal na sebe Lukáš Zíb. Jeho střela propadla domácímu gólmanovi výstrojí až do branky. Most mohl do konce druhé třetiny ještě vyrovnat, ale Slavíčkova šance brankou neskončila.

Hned v úvodu třetí dvacetiminutovky to ale Severočeši dokázali. Baránek potáhl kotouč až před Bláhu, přihrál mezi kruhy Pavlu Smolkovi a střelou nad lapačku překonal hostujícího brankáře. Další výbornou šanci měl Baránek, kterého našel Smolka, ale stav se po této situaci neměnil. Pět minut před koncem se dostali domácí hokejisté do vedení. Ihned po buly střílel Smolka, sražená střela se dostala k Havlíčkovi, který našel před brankou Vojtěcha Kubinčáka a ten bekhendem uklidil puk do Bláhovy svatyně. V závěrečném tlaku se dostal k zajímavé střele Žálčík a po něm ještě Babka, ale ani jeden pokus nebyl gólový. Naopak Most přidal čtvrtou branku vteřinu před koncem. Hattrick dovršil Vojtěch Kubinčák střelou do prázdné branky. Severočeši nakonec zdolali Motor 4:2.

Dvouzápasovou sérii porážek budou chtít českobudějovičtí hokejisté zastavit ve středu, kdy je na domácím ledě čeká souboj s Rytíři z Kladna. Úvodní buly bude vhozeno v tradičních 17:30.

HC Most - ČEZ Motor České Budějovice 4:2 (1:0, 0:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 11. Kubinčák (Havlíček, Baránek), 42. Smolka (Baránek), 55. Kubinčák (Havlíček, Smolka), 60. Kubinčák (Baránek, Smolka) - 28. Nouza (Heřman), 30. Zíb (Mikyska). Rozhodčí: Doležal - Polák, Rampír. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 668.

HC Most: Mouček - Zeman, Grin, Baránek, Černý, Hora, Havelka, Vaněk - Tauš, Alinč, Slavíček - Kubinčák, Havlíček, Smolka - Válek, Hanzl, J. Procházka - Mical, Přeučil. Trenér Jan Zachrla.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha - Kolmann, Mucha, Vráblík, Suchánek, Žovinec, Zíb - Chovan, Pajič, Marek - Heřman, Straka, Nouza - Rob, Švihálek, Žálčík - Kuchejda, Babka, Mikyska - Guman. Trenér Petr Rosol.

Pořadí WSM Ligy po 23. kole: 1. Kladno (48), 2. Jihlava (47), 3. Slavia (41), 4. MOTOR (39), 5. Třebíč (38), 6. Kadaň (37), 7. Havířov (35), 8. Ústí nad Labem (35), 9. Litomětice (33), 10. Prostějov (32), 11. Benátky nad Jizerou (31), 12. Přerov (30), 13. Most (22), 14. Šumperk (15)

Štítky Most, Madeta Motor České Budějovice, Vojtěch Kubinčák, HC Zubr Přerov, Rytíři Kladno, Lukáš Zíb, HC Most, HC Slavia Praha, HC Dukla Jihlava, HC Slovan Ústí nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor podlehl dalšímu outsiderovi. Tentokrát padl na ledě Mostu  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.