Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jihočeské hokejové kluby podepsaly Memorandum o spolupráci při výchově mládeže

Těsně před zápasem Motoru s Kadaní bylo podepsáno, zástupci většiny jihočeských klubů, Memorandum o spolupráci při výchově mládeže. Na schůzce v Českých Budějovicích však nebyli přítomni zástupci všech jihočeských klubů. Zbylé podpisy budou doplněny později.

Jednalo se o třetí zasedání na toto téma a šlo v podstatě už pouze o podpis. Veškeré detaily se řešily na předchozích dvou sezeních, které byly v Českých Budějovicích a ve Strakonicích. Celý návrh prodiskutovali a odsouhlasili zodpovědní představitelé za mládežnické úseky v místních klubech. Memorandum se týká také týmu HC David Servis, který mládež nevede. V případě, že by David Servis postoupil do 2. ligy, vznikla by vítaná příležitost pro rozehrání juniorů. Pozvánku obdrželi také zástupci IHC Písek, kteří již mají podepsanou spolupráci s Piráty z Chomutova.

Hlavním cílem je ale rozšíření členské základny a výchova mladých hokejistů pro dospělý hokej. „Směřujeme naše kroky k tomu, aby se do jižních Čech vrátila extraliga a přibyly i týmy v 1. lize. Tím by se pro děti a mládež zajistila motivující návaznost,“ dodal Milan Janoušek, prezident spolku HC České Budějovice.

„Pevně věřím, že spolupráce v rámci kraje bude fungovat jako před lety, kdy hráči z menších klubů pravidelně odcházeli do největšího centra. I já jsem přišel ze Strakonic do Budějovic,“ shrnul na závěr prezident ČEZ Motor České Budějovice Roman Turek.

Autoři

Štítky Madeta Motor České Budějovice, Sportovní klub Kadaň, Piráti Chomutov, Strakonice, IHC KOMTERM Písek, Roman Turek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské hokejové kluby podepsaly Memorandum o spolupráci při výchově mládeže  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.