Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Před parádní diváckou kulisou slavila historicky první hokejový triumf Jihočeská univerzita

Skvěle zaplněná Budvar aréna, parádní hokejová podívaná a vítězství Jihočeské univerzity nad VŠTE v poměru 6:3. To přinesl první ročník souboje českobudějovických vysokých škol. Můžeme doufat, že nebyl poslední.

Zápas začal čestným vhazování. Od začátku utkání se hrál strhující hokej plný soubojů, střel a krásných hokejových akcí.

Začátek duelu vyšel lépe hráčům hájícím barvy VŠTE, kteří se dostali do vedení 2:0. Hokejisté Jihočeské univerzity však neskládali zbraně a ještě do konce první třetiny, respektive minutu před koncem, dokázali snížit. A na začátku druhé části dokonce vyrovnat.

Utkání ale pokračovalo dál a vedení strhla na svou stranu opět VŠTE. V tu chvíli měli navrch i její fanoušci. Netrvalo ale dlouho a bylo opět vyrovnáno. Nutno podotknout, že po zásluze. Hokejisté Jihočeské univerzity, za které nastoupil také Martin Semrád, který v letošní sezoně rovněž nastoupil za A-tým Motoru, trefili během druhé části dvakrát horní tyč a na začátku té třetí další.

Chvíli po zmíněné střele do horní tyče se JČU prosadila počtvrté. A tribuny šílely! Skvěle zaplněnou Budvar arénou se hnala mexická vlna, do které se zapojily oba fanouškovské tábory.

VŠTE se hnala za vyrovnáním, ale v cestě jim stal nepřekonatelný Daniel Černý, jenž odchytal výborné utkání. I na druhé straně se však ukázal ve skvělém světle Michal Kolanda, který střežil klec VŠTE. Přesto při pokřiku domácích fanoušků „Dejte jim bůra“ inkasoval. Z levého kruhu napřáhl Josef Matoušek a JČU vedla poprvé v utkání o dvě branky.

Konečnou podobu výsledku dala střela do prázdné klece a Jihočeská univerzita nakonec zvítězila 6:3. Stala se historicky prvním vítězem hokejového souboje dvou jihočeských vysokých škol. Vítězové nakonec převzali putovní pohár, o který se s největší pravděpodobností bude hrát i příští rok.

Zrodila se v dnešní den nová hokejová tradice?

Lukáš Moudrý (Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích)

Daniel Černý (Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích)

Jihočeská univerzita - Vysoká škola technická a ekonomická 6:3 (1:2, 2:1, 3:0)

Jihočeská univerzita: Havelec (30. Černý) - Semrád, Cifreunc, Nehoda, Mareš, Čížek, Brabec, Fučík, Koňařík, Matoušek, Heřmánek, Horáček, Vondruška, Koutský, Chalupský, Klíma, Ciboch.

Vysoká škola technická a ekonomická: Kolanda - Švagr, Vondráček, Volf, Sváček, Hřebíček, Kadlec, Škoda, Švihálek, Čanda, Břečka, Formánek, Mošovský, Moudrý, Kreps, Říha, Sitter, Vlach, Jasiak, Klimeš.

Hokejový souboj univerzit 2016

Středa, 2. března 2016, 20:40

Hokejový souboj univerzit 2016
Hokejový souboj univerzit 2016

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, hokej, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, vysoká škola, Budvar aréna, Madeta Motor České Budějovice, Daniel Černý, Josef Matoušek, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před parádní diváckou kulisou slavila historicky první hokejový triumf Jihočeská univerzita  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.