Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Postup je na dosah! Motor zničil Přerov pěti góly

Už zbývá pouze jeden krok. Jeden krok k tomu, aby mohly České Budějovice slavit postup do semifinále play-off WSM Ligy. Důležitý třetí bod přidaly v přerovské MEO aréně, kde tentokrát zvítězily jasně a přesvědčivě 5:0.

Hned ve třetí minutě viděli diváci v přerovské MEO aréně první šanci zápasu. V té se zjevil Švihálek, který byl zcela sám u levé tyče Klimešovy branky, ale branku minul. První branka tak padla o tři minuty později při přesilové hře Motoru. Pajič nabil na modrou čáru Lukáši Zíbovi a ten prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Hosté dostali na začátku osmé minuty šanci pětiminutové přesilové hry po Dostálkově vyloučení do konce utkání, ale tu se jim využít nepodařilo. Ačkoliv se jim jednu branku vstřelit podařilo, tak kvůli postavení v Klimešově brankovišti gól platit nemohl. Přesto se České Budějovice radovaly do konce první části ještě jednou. V další přesilové hře se před Klimeše natlačil Kuchejda a následný poskakující kotouč uklidil do horní poloviny branky Luboš Rob.

Druhá třetina začala také lépe pro Jihočechy. Ve 27. minutě totiž skórovali potřetí v utkání. Petr Kolmann dostal přihrávku ještě na své polovině, podél levého mantinelu se dostal až do útočného pásma a střelou zápěstím překonal Klimeše. Chvíli na to mohl zvýšit Straka, ale ačkoliv byl sám před domácím brankářem, skórovat se mu nepodařilo. Ve 34. minutě už vedli hosté o čtyři branky. Ladislav Marek se protáhl po pravém křídle, naznačil kličku a následnou střelou rozvlnil za Klimešem síťku. Na domácího brankáře to bylo moc a ten tak přepustil své místo Slovákovi. Poté se začalo opět hodně vylučovat a hra byla rozkouskovaná. Přesto se do své první šance v utkání dostal i Přerov. Procházkova střela vypadla Bláhovi z lapačky, ale nikdo z domácích nebyl poblíž, aby pokus dorazil. Českobudějovický gólman předvedl výborný zákrok i proti střele Sýkory a stav tak zůstal nezměněn.

V úvodu poslední periody dostali domácí 21 sekund dlouho přesilovku pět na tři, ale využít se jim ji nepodařilo. I nadále byla k vidění velká porce vyloučení a osobní soubojů. Šancí však málo a Motor si v klidu udržoval svůj náskok. Deset minut před koncem ještě rozdmýchal emoce v obou kádrech pěstní souboj za brankou Budějčáků, ve kterém se ocitl Goiš, Kovařík, Žovinec a Babka. Přerov se snažil s výsledkem ještě něco udělat, ale Bláha chytal spolehlivě a veškeré šance domácích pochytal. A České Budějovice dokonce vstřelily i pátou branku! Michal Chovan nahodil kotouč zpoza branky a ten končil za zády Slováka. Utkání se poté již pouze dohrávalo a Motor tak ovládl oba duely hrané na přerovském ledě a odváží si vedení v sérii 3:1.

Myslel jsem si, že by to mohlo být v podobném rázu. Tedy ve slušnosti jako včera, ale bohužel jsem se zmýlil. Ale zvládli jsme to, zápas kontrolovali a přesvědčivě vyhráli. Z naší strany to bylo dobré utkání. Ve druhé a třetí třetině jsem hráčům vytýkal zbytečné vyloučení. Kluky to bude i něco stát. Nemůžeme mít 17 vyloučených,“ zhodnotil zápas trenér Motoru Radek Bělohlav.

Ukončit tuto sérii mohou Jihočeši v pondělí od 17:30 v Budvar aréně.

HC ZUBR Přerov – ČEZ Motor České Budějovice 0:5 (0:2, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Zíb (Pajič), 19. Rob (Kuchejda, Straka), 27. Kolmann (Suchánek), 34. Marek (Suchánek), 59. Chovan (Pajič). Vyloučení: 18:17 + Dostálek (PRE) 5 + OK. Využití: 0:3. Rozhodčí: Grech, Schmejkal – Čížek, Křivohlavý.

HC ZUBR Přerov: Klimeš (34. Slovák) – Vágner, Grof, Pala, Hořava, Novotný, Ferenc, Běhal, Šnajnar – Procházka, Sýkora, Dostálek – Pšurný, Král, Sikora – Goiš, Popelka, Kovařík – Kratochvíl, Stoklasa, Blinka.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Kváča) – Mucha, Zíb, Suchánek, Kolmann, Žovinec, Vráblík, Bohunický – Chovan, Pajič, Květoň – Nouza, Straka, Kuchejda – Točík, Mikyska, Babka – Marek, Rob, Švihálek.

Štítky hokej, Přerov, Motor, play-off, HC Zubr Přerov, SK Dynamo České Budějovice, Madeta Motor České Budějovice, přesilová hra, Luboš Rob, Michal Chovan, Ladislav Marek, Petr Kolmann, Budvar aréna, Pražská energetika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Postup je na dosah! Motor zničil Přerov pěti góly  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.