Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Třikrát vedli, ale pak se strachovali. David Servis uhrál remízu a postupuje do II. ligy

Cíl splněn! Hokejisté budějckého David Servisu uhráli v odvetě finále kvalifikace v Mělníku remízu 4:4 a po domácí výhře slaví historický postup do druhé ligy.

Rozhodující a nejdůležitější zápas sezony začal pro českobudějovický tým hodně slibně. V 8. minutě poslal hosty do vedení po průniku přes celé hřiště Jan Trummer – 0:1. Bohužel vedení David Servisu dlouho nevydrželo. Ve 12. minutě vyrovnal David Chvátal – 1:1. Mělník měl v první části tlak prakticky jen v přesilovkách. Na střely byli jasně lepší hosté – 8:18.

Do druhé třetiny vstoupil David Servis ještě lépe než do první a po čtyřech minutách opět vedl, když se prosadil kapitán Rudolf Suchánek – 1:2. A hosté se z vedení opět radovali jen čtyři minuty. Brankář Vojta musel podruhé lovit puk z branky ve 29. minutě po střele Marka Vočadla – 2:2. Odpověď byla blesková. Roman Šulčík po deseti sekundách vrátil přesnou střelou David Servisu vedení – 2:3.

 
HC David Servis slaví na ledě Mělníka postup do 2. ligy

Je dobojováno! HC David Servis České Budějovice remizoval v Mělníku 4:4 a zajistil si tak historický postup do 2. ligy! Gratuluji! :-)Video: Jakub David

Zveřejnil(a) Budějcká Drbna dne 3. duben 2016

 

Domácí i na třetí gól stihli rychle zareagovat a po necelých dvou minutách vyrovnali po střele Tomáše Havla na 3:3. Do konce druhé třetiny se skóre nezměnilo a trenéři tak měli poslední přestávku a čas na poradu. Taktické pokyny zvládli do třetí periody převést lépe domácí, kteří šli v 51. minutě poprvé do vedení po gólu Davida Šubrta – 4:3. To Mělníku na postup nestačilo. Potřeboval dát ještě jeden gól, aby se šlo alespoň do prodloužení.

Naštěstí ale David Servis zareagoval za 75 sekund nejlépe, jak mohl – vyrovnal na 4:4 po střele Davida Nedorosta. Vzhledem k prvnímu utkání v Hokejovém centru Pouzar, které Jihočeši vyhráli 4:2, jim stačilo i jednou inkasovat a měli stále postup jistý. Mělník se ale již prosadit nedokázal a David Servis tak splnil hlavní cíl sezony a slaví historický postup do II. ligy.

HC Mělník - HC David Servis 4:4 (1:1, 2:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 11. Chvátal, 29. Vočadlo (Kubica, Šícha), 31. Havel, 52. Šubrt (Kašák) – 7. Trummer (Šperger), 25. Suchánek, 29. Šulčík, 53. Nedorost (Trummer, Šperger). Rozhodčí: Kostourek - Laczko, Žídek. Vyloučení: 6:7, navíc Příhoda 2 + 2 + 10 - Nedorost 10, Šperger OK. Bez využití. Diváků: 420.

Mělník: Vokurka - Fiala, Prejza, Pokorný, T. Havel, Příhoda, Vočadlo, Kratochvíl, Kašák, Chvátal, Nesládek, Novotný, Šubrt, Douda, Kubica, Fedymycz, D. Havel, Šícha.

David Servis: Vojta - Chaloupka, Vomela, Jindra, Zich, Cikán, Zíka, Macháček - Suchánek, Nedorost, Daniel Mikeš, Dalibor Mikeš, Korbela, Hanzal, Šulčík, Janda, Šperger, Trummer, Fleischman, Sumerauer.

Autoři | Foto Jakub David

Štítky Mělník, Rudolf Suchánek, SK Dynamo České Budějovice, HC David Servis České Budějovice, HC Junior Mělník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třikrát vedli, ale pak se strachovali. David Servis uhrál remízu a postupuje do II. ligy  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.