Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Tábor padl v Jablonci, postup výše se vzdaluje

Pokud chtěli mít kohouti reálnou šanci na postup do WSM ligy, museli v předposledním zápase sezony bezpodmínečně zvítězit. To se ale bohužel nepovedlo. Výjezd do Jablonce byl problematický od samého začátku a ani konec nebyl pro Jihočechy šťastný.

Vše začalo už při cestě na zápas, kdy Táborským vypověděl službu klubový autobus a ti zůstali necelou hodinu viset na dálnici. Nakonec jim posloužil autobus, kterým jeli na zápas jihočeští fanoušci. Ti se na zimní stadion v Jablonci nakonec dopravili autobusem, který byl narychlo sjednán z Benátek nad Jizerou.

Ani samotný zápas nezačal pro kohouty šťastně. Hned po dvou minutách dopravili Jablonečtí puk do sítě, ale branka nebyla uznána, pro údajné kopnutí bruslí. Dobrou šanci měl i Tábor, když ve vlastním oslabení ujel Boháč, který ale před Stejskalem neuspěl. Poté měl dobrou příležitost po souhře s Matušíkem Seidl, ale jeho blafák nebyl úspěšný. Po zbytek úvodní části měli lehce navrch Jihočeši, ale brankový úspěch nezaznamenali. Ani Jablonec však nebyl úspěšný a do šaten tak šly týmy za stavu 0:0.

Druhou třetinu měli v rukách táborští hokejisté, kterým vzdoroval prakticky jen domácí gólman Stejskal. Naneštěstí pro kohouty však byl ve všech případech úspěšný. Zakročil jak proti Matušíkovi, tak proti Pechánkově tutovce. Smůla se na Jihočechy přilepila a nechtěla se jich pustit. Obrovskou ranou pro kohouty byl gól Lukáše Tondra, který nahodil puk od své střídačky a Klestil si ho nedopatřením srazil do sítě. Na to hosté nedokázali odpovědět a domácí Jablonec tak po prostřední třetině vedl 1:0.

Na hosty čekal těžký úkol. Pokud chtěli pomýšlet na vítězství v zápase, museli překonat výborně chytajícího Stejskala. Výborná příležitost se jim naskytla v nabídnuté dvojnásobné přesilovce, která trvala téměř minutu. Nejblíže úspěchu byl Matušík, který nastřelil horní tyč. Šancí bylo v přesilovce více, ale Stejskal stále držel čisté konto. Poté se ke slovu dostali opět domácí, kteří zásluhou Lukáše Tondra, navýšili v přesilovce své vedení. Následně měli opět několik šancí hosté, snížit mohli Seidl, Březina, Vaniš nebo Klíma. Ani jeden však úspěšný nebyl, a tak nastal opět čas na odplatu domácího celku. Lukáš Abraham prostřelil Klestila a zvýšil už na tříbrankový rozdíl. Lukáš Abraham pak těsně před sirénou stanovil konečné skóre na 4:0 střelou do prázdné brány.

HC Vlci Jablonec nad Nisou – HC Tábor 4:0 (0:0, 1:0, 3:0)

HC Vlci Jablonec nad Nisou: Stejskal - Petrmichl, Pilař, Čechura, Pavlů, Zeman, Abraham, Pulec - Šulc, Bříška, L. Tondr, Nevyhoštěný, Demel, Peřina, Mulač, Brokeš, Frk, Homolka, Hric

HC Tábor: Klestil - Klíma, Havran, Černý, Kanov, Heršálek, Dvořák, Kolomý - Vaniš, Kellner, Polodna, Březina, Matušík, Seidl, Boháč, Zayml, Blažek, Pechánek, Dudák, Liška.

Branky a nahrávky: 36. Tondr (Bříška, Šulc), 50. Tondr (Bříška), 58. Abraham (Tondr, Bříška), 60. Abraham. Rozhodčí: Horinek, Krob - Podrazil, Hejl. Vyloučení: 6:7 - navíc Nevyhoštěný (Jablonec) OK (2x 10 minut OT), Kellner (Tábor) 10 minut OT. Využití: 1:0. Střely: 31:38. Diváci: 840.

Autoři | Foto Štefan Haragal

Štítky Jablonec nad Nisou, kohout, HC Tábor, HC Vlci Jablonec nad Nisou, HC Benátky nad Jizerou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tábor padl v Jablonci, postup výše se vzdaluje  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.