Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Motor pokračuje s tvorbou kádru. Tři hráči podepsali, tři pokračovat nebudou

O dalších pěti hráčích je jasno, jak to s nimi bude v následující sezoně. Smlouvu podepsali dva obránci a jeden útočník. Svými podpisy se upsali Motoru Jakub Babka, Dušan Žovinec a také hráč sezony Jakub Suchánek. Naopak smlouvu neměli zájem prodloužit Michal Švihálek a Lukáš Kříž. Smlouvu na příští sezonu neobdržel Lukáš Bohunický.

Jakub Suchánek, hráč uplynulé sezony, konečně stvrdil svým podpisem své působení v Motoru i v příštím roce. Urostlý bek, který strávil pět sezon ve francouzské lize, ale nyní se rve za českobudějovický klub, podepsal smlouvu na rok s následnou opcí. Suchánek v loňské sezoně exceloval, když si připsal celkem 32 kanadských bodů a 16 kladných bodů v tabulce plus minus. „Jakub měl velmi dobrou sezonu, jeho výkonnost jde stále nahoru, tudíž jsme moc rádi, že jsme se dohodli na tom, že bude v Motoru pokračovat. Svým chováním a hrou si navíc naklonil i naše fanoušky a i to je pro nás velmi důležité,“ sdělil pro klubové stránky generální manažer Motoru Stanislav Bednařík.

Stejnou smlouvu, tedy na rok s následnou opcí, podepsal také odchovanec Českých Budějovic Jakub Babka. Tento útočník si připsal v loňské sezoně 30 bodů. „I Jakub Babka prokázal kvalitu, kterou od hráčů na jeho postu požadujeme. Je to navíc velice pracovitý a obětavý hráč s dobrým přístupem, tudíž očekáváme, že se může ještě zlepšovat,“ řekl Bednařík.

Roční smlouvu už také podepsal ofenzivní bek Dušan Žovinec. „Dušan nemá za sebou úplně ideální sezonu, částečně i vinou zranění. Ale v závěru ročníku prokázal, že je neuvěřitelně univerzálním hráčem a výborně zvládl i roli útočníka,“ doplnil generální manažer. K jeho smlouvě se vyjádřil také prezident Roman Turek. „Vyzkoušíme ho v létě asi i v brance,“ smál se.

Naopak dva hráči nabídnutou smlouvu odmítli. Jsou jimi kmenoví hráči Michal Švihálek a bek Lukáš Kříž. Oba si tak budou hledat nové angažmá. Nabídku na setrvání v Českých Budějovicích nedostal Lukáš Bohunický.

Štítky Jakub Suchánek, Dušan Žovinec, Michal Švihálek, Lukáš Bohunický, Lukáš Kříž, České Budějovice, Roman Turek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor pokračuje s tvorbou kádru. Tři hráči podepsali, tři pokračovat nebudou  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.