Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Premiéra jak se patří. Motoráci vyhráli nad Kladnem

Povedený start nové sezony mají za sebou hokejisté Motoru. V úvodním přípravném zápase jasně přehráli Rytíře Kladno v poměru 6:2. Pod taktovkou nového kouče Antonína Stavjani a před slušnou diváckou návštěvou se dvakrát trefili Kuchejda s Robem.

Diváci se v úvodní dvacetiminutovce rozhodně nenudili. Po zahozené šanci kladenského útočníka Zikmunda otevřel v 6. minutě skóre zápasu navrátilec po zranění Martin Heřman, zanedlouho v přesilovce zvýšil po další souhře Jihočechů na 2:0 pro Motor David Kuchejda.

Rozjetí domácí měli navrch i v dalším průběhu hry, střela po ledě v podání Tomáše Gumana skončila ve 12. minutě za Hanuljakovými zády - 3:0. Kladno bylo pod palbou i nadále, ale skóre už se do přestávky neměnilo.

Závěr první třetiny okořenily fantastické zákroky Ondřeje Bláhy, když domácí muž v masce vychytal ve dvojnásobném oslabení nejprve Pekra a poté i Tůmu. V posledních sekundách si to ještě v pěstním souboji stihli rozdat Škoda a Zikmund. Prvně jmenovaný byl úspěšnější, také vyfasoval větší počet trestných minut.

Poté, co motoráci za začátku prostřední periody přežili sérii vlastních vyloučení, se hra na obou stranách vyrovnala. Několikrát to sice před kladenskou klecí zavánělo dalším gólem, o korekci výsledku se však čtyřicet sekund před druhou sirénou postarali Středočeši. Červené světlo za Bláhou rozsvítil Matěj Pekr, forvard s extraligovými zkušenostmi, jenž před sezonou posílil Kladno.

Ve třetí třetině se Budějčákům povedlo kladenskému celku odskočit díky dvěma slepeným gólům Luboše Roba. Na 4:1 zvýšil díky zmatenému Hanuljakovi ve 42. minutě, za tři a půl minut dal pátou branku po samostatné akci. Hostům se ještě podařilo zásluhou Zbyňka Hrdela snížit na 2:5, jenže David Kuchejda po souhře s Babkou uzavřel skóre na konečných 6:2.

Po skončení základní hrací doby následovalo pětiminutové prodloužení, které ukončil po minutě a jedenácti sekundách kladenský Jurij Repe. Závěrečné nájezdy naopak vyhrály České Budějovice.

Antonín Stavjaňa (ČEZ Motor České Budějovice): „Po hráčích jsme chtěli, abys se v zápase objevily věci, které trénujeme. Něco z toho se povedlo, máme to na videu, takže s tím budeme pracovat. Jinou v utkání bylo oboustranně hodně šancí, Bláha i Gába zachytali solidně, kromě toho jsme ustáli dvě oslabení ve třech. Zatím se díváme na herní projev, výsledek není důležitý.“

Přípravný cyklus Jihočechů bude pokračovat dalším zápasem v úterý 9. srpna, když se od 17:30 představí na ledě Budvar Arény exotický soupeř - asijský mistr z Jižní Koreje, tým Anyang Halla.

ČEZ Motor České Budějovice - Rytíři Kladno 6:2 (3:0, 0:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 7. Heřman (Nouza, Fillman), 8. Kuchejda (Pýcha, Škoda), 12. Guman (Škoda), 42. Rob (Květoň), 45. Rob, 52. Kuchejda (Babka) - 40. Pekr (Repe), 46. Hrdel (Tenkrát). Rozhodčí: Pešina, Pražák - Kreuzer, Jindra. Vyloučení: 10:7. Využití: 1:0. Diváci: 3200.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (41. Gába) - Fillman, Žovinec, Zíb, Mucha, Mazanec, Pýcha, Žáček - Nouza, Straka, Heřman - Žálčík, Rob, Květoň - Kuchejda, Škoda, Guman - Marek, Točík, Babka - Prokeš. Trenér Antonín Stavjaňa.

Rytíři Kladno: Hanuljak (Ilašenko) - Drtina, Repe, Ptáček, Kehar, Hořava, Urlich - Pekr, Machač, Strnad, Tůma, Zikmunnd, Keszi, Kružík, Hrdel, Tenkrát, Havelka. Trenér Pavel Patera.

Štítky Rytíři Kladno, Madeta Motor České Budějovice, David Kuchejda, Luboš Rob, Antonín Stavjaňa, Ondřej Bláha, HC Škoda Plzeň, Martin Heřman, Matěj Pekr, Jurij Repe

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Premiéra jak se patří. Motoráci vyhráli nad Kladnem  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.