Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Venkovní krize zažehnána. Motor veze z Litoměřic zaslouženě tři body

Už bylo načase. Motoru se v letošní sezoně zatím na venkovních stadionech vůbec nedařilo, ale v Litoměřicích přišlo druhé vítězství. České Budějovice byly po většinu zápasu lepším týmem a už od první třetiny vedly. Nakonec zvítězily 3:1 a po sérii venkovních neúspěchů berou Jihočeši z desátého kola WSM Ligy tři body.

Zápas v Litoměřicích začali lépe hosté, kteří měli úvodní tlak. Z toho však polevili a hra se pak převážně odehrávala v obraném pásmu Motoru. První velkou šanci měl ale Rob, který však před Šindelářem vyhořel. Podobnou možnost měl o pár chvil později Nouza, ale Šindelář byl úspěšnější. Pak dostali českobudějovičtí hokejisté výhodu přesilové hry a tu dokázali využít. Před domácím brankářem se nejlépe zorientoval Žiga Pavlin a poslal Motor do vedení. O minutu později už to bylo o dvě branky. Z rychlého brejku se tvrdou střelou od modré poprvé v motoráckém dresu prosadil Angelo Esposito. V dalším průběhu mohl snížit Paločko, ale z mezikruží Bláhu nepřekonal. V první třetině ještě vyslal pěknou střelu Mucha, ale Šindelář ji pokryl.

První, kdo vážněji zahrozil ve druhé části, byly Litoměřice. Pěknou střelu vyslal na Bláhu Kulda, ale hostující brankář si s ní poradil. Chvilku nato si domácí zahráli také první přesilovou hru, ve které nejvíce zahrozil Paločko, ale i s jeho pokusem si Bláha věděl rady. Ve 29. minutě ale Stadion poprvé skóroval. Ondráček našel před brankou Kallu, ten ještě posunul kotouč na Jana Veselého a ten bez problémů snížil. Vyrovnat mohl výborně hrající Paločko, jenž ujížděl sám na Bláhu, ale nakonec branku vůbec netrefil. A tak přišel trest. Při přečíslení vyslal tvrdou střelu na Šindeláře Pavel Pýcha a také on se mohl radovat ze své první branky v sezoně. O snížení se v početní výhodě pokoušel Frühauf, ale Bláha byl pozorný. Pak zívala prázdná branka před Pletkou, ale ten trefil pouze hostujícího strážce svatyně.

Úvod třetí dvacetiminutovky patřil domácímu mančaftu, který zatlačil Motor, ale nijak vážně Bláhu neohrozil. Když se ze sevření České Budějovice vymanily, vytvořily si tutovku. Nouza však sám před Šindelářem nestřílel a snažil se najít ještě Roba, jenže puk mu sjel z čepele. Tvrdou střelou pak vyzkoušel Bláhu Bača, ale jihočeský brankář byl opět úspěšnější. Budějčtí hráči už si po zbytek třetiny náskok hlídali a nakonec slavili vítězství 3:1.

Další zápas čeká na Motor už v pondělí 3. října. V 17:30 začíná V Budvar aréně utkání s Benátkami nad Jizerou.

HC Stadion Litoměřice – ČEZ Motor České Budějovice 1:3 (0:2, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 29. Veselý (Kalla, Ondráček) - 8. Pavlin (Heřman, Pajič), 9. Esposito (Babka), 34. Pýcha (Babka). Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Diváci: 1180. Rozhodčí: Würtherle – Kajínek, Bosák.

HC Stadion Litoměřice: Šindelář (Pavelka) – Jebavý, Šulc, Smetana, Barák, Frühauf, Plášil, Bača – Rubeš, Pletka, Ondráček – Kalaa, Veselý, Paločko – Valášek, Hanták, Kopta – Kulda, Pilař, Beránek. Trenér Miloš Řiha.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Gába) – Suchánek, Vráblík, Pavlin, Pýcha, Fillman, Mucha, Mazanec – Nouza, Rob, Čermák – Chovan, Pajič, Heřman – Žálčík, Esposito, Babka – Škoda, Kuchejda. Trenér Antonín Stavjaňa.

Autoři

Štítky HC Stadion Litoměřice, SK Dynamo České Budějovice, Madeta Motor České Budějovice, Žiga Pavlin, Angelo Esposito, Jan Veselý, Pavel Pýcha, HC Škoda Plzeň, Budvar aréna, HC Benátky nad Jizerou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Venkovní krize zažehnána. Motor veze z Litoměřic zaslouženě tři body  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.