Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Motor ve šlágru kola jednoznačně přehrál Kladno a stáhl náskok na tři body

Takový zápas si představovali všichni českobudějovičtí fanoušci. Do Budvar arény zavítal lídr WSM Ligy z Kladna, ale domácí hráči byli od začátku duelu jednoznačně lepším týmem a nedali svému soupeři téměř šanci. Motor nakonec zvítězil 3:1, když všechny branky padly už v první třetině.

Úvod zápasu měl Motor jako hrom. Hned po 48 sekundách byl před Hanuljakem Pajič, ale slovinský útočník minul. Po třech minutách už ale domácí vedli. V signalizované výhodě našel Čermák Nouzu, který střelou prověřil Hanlujaka. Puk se však ještě dostal k Luboši Robovi, který číhal u tyče a rychlou střelou otevřel skóre zápasu. Na 2:0 mohl zvýšit Škoda, jenž střílel z mezikruží, ale hostující gólman se štěstím vyrazil. Jenže Rytíři dokázali srovnat v početní výhodě. Ton posílal zpoza branky přihrávku na Hořavu, který ale promáchl a kotouč se tak dostal k Peteru Jánskému, jenž napálil puk do horní poloviny a nedal Gábovi šanci. V další příležitosti byl Rob, ale v rozhodující chvíli mu puk přeskočil hokejku. Přesto šli domácí do vedení. Aktivní napadání se Motoru vyplatilo. Vráblík od modré vypálil na Hanuljaka, od něho se dostal puk k Hořavovi, který ale kotouč nezpracoval a o puk ho obral Žálčík, jenž našel před brankou úplně volného Vladimíra Škodu, který jen zasunul do prázdné branky. Dvě minuty před koncem se Budvar aréna radovala potřetí. Babka našel v další signalizované výhodě Tomáše Nouzu, který z vrcholu kruhů krásnou ranou prostřelil kladenského brankáře.

I ve druhé třetině byli Českobudějovičtí lepším týmem. K první opravdové šanci se ale dostali až v polovině prostřední periody. V přesilové hře Motor naprosto rozebral Kladno a gólovky měli na hokejkách Pajič s Heřmanem, ale ani jeden puk za brankovou čáru nedostal. Domácí svého soupeře mačkali i nadále, ale skórovat se jim nepodařilo.

Na začátku třetí dvacetiminutovky dohrávali Jihočeši přesilovou hru a to znamenalo další příležitost. Slovenský forvard Chovan obkroužil Hanuljakovu branku, adresoval přihrávku Heřmanovi, který rychle vypálil, ale hostující brankář jeho střelu jen tak tak vyrazil betonem. Ten samý hráč zmařil v 53. minutě další možnost. Byl úplně sám před Hanuljakem, ale jeho pokus z první opět za zády strážce hostující svatyně neskončil. České Budějovice si tak díky dobré první třetině připsaly tři body za vítězství 3:1.

„Jednoznačně jsme měli lepší pohyb než hosté. Rozhodla chuť hráčů a motivace. Kluci se dokázali vyhecovat, bylo tam mnohem víc důrazu než u soupeře. Dneska jsme soupeře přebruslili,“ byl spokojený trenér Antonín Stavjaňa.

„Gratuluji soupeři k vítězství. Nepředvedli jsme náš nejlepší výkon. Prohrávali jsme osobní souboje a všude jsme byli druzí. Třetí třetina už sice byla lepší, ale žádné body jsme si nezasloužili,“ hodnotil smutný trenér hostů František Kaberle.

Další zápas čeká Motor ve středu 12. října. V 17:30 začíná v Budvar aréně utkání se Slavií Praha.

ČEZ Motor České Budějovice – Rytíři Kladno 3:1 (3:1, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Rob (Nouza, Čermák), 11. Škoda (Žálčík), 19. Nouza (Babka) – 9. Jánský (Ton, Burger). Vyloučení: 5:6 + 10 min. Strnad (KLA). Využití: 0:1. Diváci: 6421 (vyprodáno). Rozhodčí: Pešina, Valenta – Šperl, Jílek.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Bláha) – Suchánek, Vráblík, Pavlin, Pýcha, Fillman, Žovinec, Mazanec – Nouza, Rob, Čermák – Chovan, Pajič, Heřman – Žžálčík, Škoda, Květoň – Kuchejda, Babka.

Rytíři Kladno: Hanuljak (Cikánek) – Hořava, Růžička, Repe, Drtina, Ulrych, Ptáček, Matula – Tenkrát, Burger, Ton – Machač, Kubík, Zikmund – Strnad, Přikryl, Jánský – Cetkovský.

Autoři

Štítky SK Kladno, Madeta Motor České Budějovice, Budvar aréna, Luboš Rob, HC Škoda Plzeň, Rytíři Kladno, Peter Jánský, SK Dynamo České Budějovice, HC Slavia Praha, František Kaberle

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor ve šlágru kola jednoznačně přehrál Kladno a stáhl náskok na tři body  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.