Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Skvělá premiéra! David Servis vybojoval všechny body na kolínském ledě

Hokejisté českobudějovického David Servisu zvládli po postupu z Krajské ligy premiéru ve vyšší soutěži. S obměněným kádrem vyhráli na ledě SC Kolín 4:1.

Jihočeši si dnes poprvé vyzkoušeli, jaké to je hrát třetí nejvyšší soutěž – II. ligu, skupinu Střed. Na kolínském ledě se v dresu David Servisu představilo podle očekávání plno nových tváří. V brankovišti by se měli v sezoně točit Kůdela se Spáčilem (Motor České Budějovice) a v poli jsou mezi nováčky i Škopek, Ferebauer nebo Točík.

V první třetině se diváci branky nedočkali. Kolín, který spolupracuje s extraligovými Pardubicemi a v uplynulých sezonách patřil mezi špičku soutěže, měl sice více ze hry, ale šance neproměnil. Hosty několikrát podržel brankář Kůdela. Hlavně pak v poslední minutě, kdy zlikvidoval pokus Jankovského.

Ve druhé třetině měl Kolín hned v úvodu výhodu přesilovky, ale ani tu nevyužil. Když pak Kůdela chytil šance Krajňáka a Pipka, radovali se z gólu hosté. Ve 35. minutě se po kombinaci dostal ke střele z úhlu Lukáš Sumerauer a trochu překvapivě skončil puk až v síti – 0:1. Za necelé tři minuty se hosté radovali z druhé branky. Zkušený Jiří Hanzal se po pasu Šestáka dostal do úniku a jel sám na brankáře. Střela mu sice nesedla, ale puk se i tak doklouzal za brankovou čáru – 0:2.

Závěr prostřední části rozkouskovaly tři tresty a do poslední třetiny šel David Servis s výhodou krátké přesilovky 4 na 3. Další gól ale padl až v 50. minutě při přesilovce Kolína, který se tak vrátil do hry o body. Výborný pas Krajňáka tečoval do odkryté branky Tomáš Pipek – 1:2. Za necelé tři minuty měli ale hosté dvougólové vedení zpět, kdy Dominik Točík dorazil střelu Koutského za bezmocného gólmana – 1:3.

Minutu a půl před koncem třetí třetiny odvolali domácí brankáře a nabídli hostům šanci rozhodnout. Hanzal ale 52 sekund před sirénou z dobré pozice minul a Českobudějovičtí se museli opět bránit. Po špatné rozehrávce ale nakonec Jiří Hanzal rozhodl a pečetil na konečných 1:4.

Doma se David Servis poprvé představí v sobotu, kdy přijedou Moravské Budějovice. Hrát se bude od 18 hodin v Hokejovém centru Pouzar.

SC Kolín – HC David Servis 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 50. T. Pipek (Skokan, Krajňák) – 35. Sumerauer (Suchánek, Břečka), 38. J. Hanzal (Šesták, Zich), 53. Točík (D. Bílek, Žáček), 60. J. Hanzal. Rozhodčí: Vokřál – Klouček, Doležal. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. Diváků: 784.

David Servis: Kůdela – Zich, Matoušek (26. Břečka), Žáček, Škopek, Babčuk, Chaloupka – J. Hanzal, R. Suchánek ml., Pixa (18. Sumerauer), Točík, D. Bílek, Šesták, Vylíčil, Jiří Bárta, Ferebauer. Trenéři Jiří Fedur a Rudolf Suchánek st.

Štítky David Servis, hokej, druhá liga, TJ SC Kolín, soutěž, Jiří Hanzal, Rudolf Suchánek, SK Dynamo České Budějovice, Madeta Motor České Budějovice, premiéra, FK Pardubice, Jiří Bárta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skvělá premiéra! David Servis vybojoval všechny body na kolínském ledě  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.