Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Nymburk dal David Servisu pět gólů a vede druhou ligu před Pískem

S těžkým úkolem získat body jel David Servis na led favorizovaného Nymburku. Prohrál 1:5 a v tabulce zůstal předposlední. Na dně je Jindřichův Hradec. Daří se naopak Písku.

Českobudějovický David Servis opět doplatil na svou nedisciplinovanost. Druhé vyloučení během prvních deseti minut Nymburk využil a šel do vedení po střele Jakuba Loučky – 1:0. Spáčil podruhé lovil puk ze své sítě na začátku druhé třetiny, kdy se trefil Daniel Arnošt – 2:0. Třetí gól dal Nymburk při další přesilovce. Ve 26. minutě se prosadil Petr Pýcha – 3:0.

O dvě minuty později sice hosté zdramatizovali zápas, když při hře 4 na 4 vymetl horní růžek Milan Šesták, ale na víc se David Servis nezmohl. Jihočeši sice měli šance, hráli dobře, ale gólově se neprosadili. Velké drama přišlo až v samém závěru zápasu, kdy dostali hosté výhodu přesilové hry 4 na 3. Navíc odvolali brankáře a měli o dva hráče v poli navíc.

Ale místo snížení na rozdíl jediné branky dokázal Karel Bičiště vyhodit puk tak šikovně, že doklouzal přesně do branky – 4:1. Dvacet sekund před koncem utkání dorazil pak střelu Kříže do odkryté Spáčilovy branky Daniel Arnošt – 5:1.

Nymburk se díky vítězství posunul do čela ligy. Druhý je Písek, který zvládl zápas s Kolínem a vyhrál 11:4. Tábor prohrál po nájezdech v Moravských Budějovicích 3:4 a je sedmý. David Servis zůstal předposlední a Jindřichův Hradec, který prohrál ve Žďáru nad Sázavou, je bez bodu na posledním 10. místě.

V sobotu se právě David Servis utká doma v derby s Jindřichovým Hradcem. Hrát se bude v Hokejovém centru Pouzar od 18 hodin.

NED Hockey Nymburk – HC David Servis 5:1 (1:0, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 11. Loučka (Kříž, Stehlík), 23. Arnošt (Šimek), 26. Pýcha (Ječný, Eis), 59. Bičiště (Brázdil), 60. Arnošt (Kříž) – 28. Šesták (Sumerauer). Rozhodčí: Luczków – Gabriel, Zmeškal. Vyloučení: 6:9, navíc Žáček (David Servis) 10 minut. Využití: 1:0. Diváků: 110.

David Servis: Spáčil – Benda, Škopek, Kozák, Chaloupka, Matoušek, Žáček – D. Bílek, J. Hanzal, Jiří Bárta, Vylíčil, R. Suchánek ml., Ferebauer, Šesták, Fleischman (21. J. Volf), Sumerauer.

Štítky David Servis, hokej, druhá liga, Nymburk, Písek, Jindřichův Hradec, Petr Pýcha, NED Hockey Nymburk, TJ SC Kolín, Jiří Bárta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nymburk dal David Servisu pět gólů a vede druhou ligu před Pískem  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.