Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nejtěsnějším rozdílem vyhrál Motor třetí zápas a má blízko do semifinále. Ztratil ale Nouzu

Hokejisté ČEZ Motor České Budějovice vyhráli ve třetím zápase čtvrtfinále WSM ligy s Přerovem 1:0 a celkově vedou v sérii 3:0. Postup do semifinále mohou potvrdit zítra. Po nastřelení pukem nedohrál zápas útočník Nouza.

První třetina nabídla pro diváky dvě odlišné poloviny. První patřila Motoru, druhá naopak domácímu týmu. V desáté minutě zatrnulo všem motorákům, protože po sražení střely odjel na střídačku s bolestivou grimasou Tomáš Nouza. Šikovný útočník se už do zápasu nevrátil a rozsah jeho zranění je s otazníkem.

Největší šance měl v první třetině za hosty Heřman. Nejprve hned v úvodu zápasu z levé strany dělovkou prověřil domácího brankáře, a poté neuspěl ani ve 12. minutě, kdy měl dvě střely, které kryl Klimeš. Na začátku 13. minuty byl vyloučen Vlček a od té doby byl Přerov lepší. Plášek naštěstí pro Motor orazítkoval při přesilovce jen horní tyč, Pšurného a Goiše vychytal Kváča.

Ve 23. minutě mohl poslat hosty do vedené Hřebejk. Byl sám před brankářem, kterého si položil a měl dostatek času puk poslat nad beton. Bohužel pro hosty ale trefil jen ležícího Klimeše. V polovině zápasu vybídl Sýkora ke střele z dobré pozice Pláška. Kváča se stihl přesunout a střelu udržel ve výstroji.

V dalších minutách se hrál hodně bojovný hokej s minimem šancí. Za zmínku stojí střela Čermáka, kterou bez problémů chytil Klimeš či na druhé straně pokus Pšurného. Pět minut před druhou sirénou byl za zbytečný faul vysokou holí vyloučen na čtyři minuty Babka. Oslabení odehrál Motor skvěle a domácí pustil k jediné nebezpečné střele, která šla nad. V samém závěru třetiny naopak na druhé straně měli nebezpečné střely Pavlin a Vak. Ani jedna v síti však neskončila.

Motoru se povedl vstup do třetí třetiny. Již po 40 sekundách vybojoval puk pod gólmanem Vlček, objel branku a chtěl zakončit do odkryté části. V tom se spolu s obráncem do akce přimotal Martin Heřman a dokázal puk dorazit do branky – 0:1.  Ve 47. minutě mohl po individuálním průniku zvýšit vedení Motoru Pajič. Klimeš jeho pokus sice vyrazil, ale Pajič alespoň vybojoval faul a první přesilovku.

Početní výhoda se Jihočechům nepovedla a stav tak zůstal nezměněn. Necelých sedm a půl minuty před koncem třetiny zahrozila Robova formace s Pajičem na křídle. Proti skákavé střele dobře zasáhl domácí gólman.

Pouhých 145 sekund před koncem vyhodil puk mimo hřiště Dostálek a Přerov dostal šanci na vyrovnání. Domácí přesilovku ještě umocnili odvolaným brankářem, ale ani výhodu dvou mužů na ledě nevyužili. Motor tak jde v sérii do vedení 3:0. Čtvrtý zápas se hraje zítra od 18 hodin.

HC ZUBR Přerov – ČEZ Motor České Budějovice 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 41. Heřman (Vlček, Pavlin). Rozhodčí: Mikula, Dědek – Ganger, Hanzlík. Vyloučení: 1:4. Bez využití. Stav série: 0:3.

Přerov: Klimeš (Horčička) – M. Novotný, Zbořil, L. Vágner, Chmelíř, Pala, Malina, Ferenc – Sikora, T. Sýkora, Š. Kratochvíl, Berger, Goiš, Milan Procházka, Plášek, Kovařík, Ižacký, Pšurný, F. Dvořák, M. Kratochvíl

České Budějovice: Kváča (Gába) – Mucha, F. Novák, Vráblík, Pýcha, Pavlin, Fillman, Suchánek – Čermák, Vlček, Babka, Škoda, Dostálek, Hřebejk, Nouza, Rob, Pajič, Vak, Šulek, Heřman

Štítky Madeta Motor České Budějovice, HC Zubr Přerov, Tomáš Nouza, Martin Heřman, semifinále, HC Škoda Plzeň, František Dvořák, Milan Procházka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejtěsnějším rozdílem vyhrál Motor třetí zápas a má blízko do semifinále. Ztratil ale Nouzu  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.