Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Fanoušci vyvěsí na Černou věž vlajky. Prvně ale musí Motor přejít přes Slavii

Fanklub hokejového klubu ČEZ Motor České Budějovice připravuje na blížící se baráž o extraligu speciální akci. Chce na dvě okna Černé věže pověsit ve směru k náměstí vlajky. Radnice dnes na mimořádném zasedání dala myšlence povolení.

Už v roce 2015 vymyslel fanklub budějckého Motoru akci s obléknutím Samsona na kašně na náměstí Přemysla Otakara II. Měl to být symbol účasti klubu v baráži o extraligu. Podobnou myšlenku chtějí zrealizovat fanklubáci i letos, kdy zamíří výš na další ikonu Budějc – Černou věž.

Zelenou této akci dalo dneska město na mimořádném zasedání rady města. „Jediným bodem rady byla výpůjčka dvou věžních oken na jižní straně Černé věže,“ potvrdila mluvčí českobudějovické radnice Jitka Welzlová.

Právě na tomto místě totiž budou umístěny vlajky s logem Motoru spolkem Motorfans. Každý fanoušek ví, že se jedná o podporu hokejového klubu po dobu baráže o extraligu. Město zase žije hokejem a k této akci se rádo připojilo. Budeme věřit, že se návrat do nejvyšší hokejové soutěže podaří a že příští rok budeme chodit na extraligu,“ řekl primátor Jiří Svoboda.

Podmínkou však je, že se klub do baráže dostane. V semifinále WSM ligy hraje Motor s HC Slavia Praha po dvou zápasech 1:1. Dnes a zítra série pokračuje v Praze a výsledky hodně napoví, zda se návštěvníci Českých Budějovic dočkají nové ozdoby Černé věže.

Pokud se Motor podle očekávání do baráže dostane, budou vlajky na Černou věž umístěny v úterý 28. března.

Souhlasíte s umístěním vlajek na Černou věž?

Celkem hlasovalo292 čtenářů

Štítky Madeta Motor České Budějovice, HC Slavia Praha, baráž, Černá věž, České Budějovice, Jiří Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fanoušci vyvěsí na Černou věž vlajky. Prvně ale musí Motor přejít přes Slavii  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.