Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na hokejové mistrovství jedou tři Jihočeši. Mezi nimi i Budějčák Horák

Po posledním utkání Carlson Hockey Games v Budějcích zveřejnil trenér národního týmu Josef Jandač nominaci na nadcházející mistrovství světa ve Francii a Německu. Mezi sedmadvaceti hokejisty jsou i tři Jihočeši – Budějčák Roman Horák a písečtí rodáci Jan Kovář a Jan Rutta. Kapitánem bude Jakub Voráček.

Překvapivě z kádru vypadli obránce Kindl s útočníkem Kašparem. „Samozřejmě, že to jsou kluci, kteří mají nějakou zkušenost. Bylo to velice těžké. U Kindla hrálo to, že se nám nevešel mezi šest obránců. Kašpar se nám nevešel mezi dvanáct útočníků a nechtěli jsme ho s sebou tahat s tím, aby byl někde na čekačce. To pro něj není ta role,“ uvedl Jandač.

S národním týmem naopak zůstávají celkem zajímavá jména. Mezi nimi i budějcký odchovanec Roman Horák nebo obránce Jan Rutta, zadák Chomutova s rodištěm v Písku. Dvojici Jihočechů navíc doplňuje Jan Kovář, další písecký rodák. U něj se ale s cestou do Paříže počítalo. „Nominace by určitě byla sen,“ říkal Horák po sobotním duelu se Švédskem.

Generální manažer české hokejové reprezentace Martin Ručinský rovněž potvrdil, že realizační tým stále nechává dveře otevřené útočníkovi Bostonu Bruins Davidu Krejčímu. „Zranil si koleno v play-off, ale když jsem s ním mluvil, tak řekl, že má chuť reprezentovat. Zranění není vážné, nicméně potřebuje nějaký čas, aby se to srovnalo,“ řekl Ručinský.

Foto Bramberka Nová

Štítky Roman Horák, Jan Kovář, Jan Rutta, Josef Jandač, Mistrovství světa v ledním hokeji, Jakub Voráček, Německo, Francie, České Budějovice, Martin Ručinský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na hokejové mistrovství jedou tři Jihočeši. Mezi nimi i Budějčák Horák  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.