Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Do Motoru míří mistr světa Petr Vampola

Očekávaný velký přestup je tady. Petr Vampola, mistr světa z roku 2010 a extraligový šampion z let 2001, 2013 a 2016, se po dlouhých dvanácti letech vrací do Českých Budějovic. Tento zkušený hokejový útočník v roce 2005 na jihu Čech pomohl vybojovat postup do extraligy. O to samé se bude pokoušet i tentokrát.

„Petr je zkušený hráč, tvůrce hry, který dokáže režírovat celou lajnu. Věřím, že pro nás bude velkou posilou, spoléháme i na jeho schopnosti v přesilovkách. Měl by se připojit k jádru týmu a s Václavem Nedorostem a Zdeňkem Kutlákem dotáhnout Motor k tomu cíli, který jsme si tady vytyčili," charakterizoval novou posilu trenér HC Motor České Budějovice Marian Jelínek, jenž se s Vampolou setkal už při angažmá v Plzni nebo Mladé Boleslavi.

Na konci sezony 2015/2016 slavil Petr Vampola mistrovský titul s Bílými tygry jako jeden z nejproduktivnějších hráčů extraligy, následné angažmá v Mladé Boleslavi se však nepodařilo ideálně a po jediné sezoně Vampola ve městě aut skončil. Zvažoval pak konec kariéry, ale nabídka z Motoru ho přesvědčila k jinému kroku.

„Měl jsem nabídky z Českých Budějovic i Kladna, s oběma týmy už jsem dříve postoupil do extraligy, takže mě hodně lákalo to zkusit zopakovat. Nakonec mě přesvědčila nabídka z Českých Budějovic, protože cítím, že Motor má na postup nejen hokejově, ale i co se týká zázemí a hlavně skvělé podpory fanoušků, i když to samozřejmě bude nesmírně těžký úkol," popisoval důvody příchodu na jih Čech Petr Vampola.

„Je pro mě velkou motivací dokázat, že na to mám i po tom, jak jsem skončil v Mladé Boleslavi. Postup je pro mě velkým lákadlem. A další důležitou věcí, která přispěla k mému příchodu, je, že se mnou bude v Českých Budějovicích i syn Matěj, který bude mít v klubu ideální podmínky pro hokej, například i pod vedením Standy Jasečka, který je výborným trenérem bruslení. Chtěl bych za pomoc při přestupu poděkovat také Pavlu Zíkovi z agentury Global sport," doplnil útočník se zkušenostmi z KHL, Švédska či Švýcarska, který v českém národním týmu sehrál přes padesát zápasů a kromě zlata vlastní z mistrovství světa i bronzový kov.

K týmu Motoru se Vampola připojí od listopadu.

Zdroj hcmotor.cz

Štítky Petr Vampola, hokej, Motor, posila, Madeta Motor České Budějovice, Česko, BK Mladá Boleslav, Václav Nedorost, Zdeněk Kutlák, HC Škoda Plzeň, Marian Jelínek, Bílí Tygři Liberec, Mistrovství světa v ledním hokeji

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Motoru míří mistr světa Petr Vampola  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.