Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Ve Frýdku to Motoru nejde. Domů se vrací s prázdnou

Zakletý Frýdek. Hokejisté ČEZ Motor České Budějovice ani napočtvrté za dvě sezony neuhráli u slezského soupeře ani bod. Přitom utkání začali velmi nadějně, když už v páté minutě vedli 2:0. Jenže Frýdku se podařil obrat a na bod nestačila už ani trefa Romana Vráblíka. Ve středu hostí soubor Mariana Jelínka Vsetín.

Branku Motoru ve Frýdku-Místku střežil poprvé v sezoně Ondřej Bláha, který většinu sezony strávil na hostování v Havířově. Do první obrany se po drobném zranění vrátil i obránce Zdeněk Kutlák, na dresu mu nechybělo kapitánské céčko.

Do zápasu na půdě neoblíbeného soupeře vstoupil Motor nejlépe, jak mohl. Už po minutě a čtyřiceti vteřinách se radoval z úvodní branky. Pas od Lukáše Květoně usměrnil za Strmeňova záda šikovným vložením čepele Luboš Rob - 0:1. Dvoubrankové vedení zajistil hostům Zdeněk Kutlák. V přesilové hře snadno pronikl do útočného pásma a přesnou střelou na zadní tyč rozradostnil své spoluhráče podruhé - 0:2. Po deseti minutách Frýdek dokázal snížit. Bláha vyrazil pokus Kvasnici pouze před sebe, kde číhal David Klimša - 1:2. Ještě do konce první třetiny bylo v hale Polárka srovnáno. Filip Kuťák si udělal prostor a zamířil přesně do budějovické klece - 2:2.

Druhá třetina nabídla dvě branky a i stejný počet trestných střílení. Těsně před polovinou zápasu ujel do samostatného úniku slovenský centr Peter Galamboš, byl faulován Tomášem Pastorem a hlavní sudí nařídil nájezd. Galamboš se odhodlal k bekhendovému blafáku, který Strmeň s notnou dávkou vyrazil kotouč nad břevno. Obrat dokonali Slezané v 37. minutě. Przybyla našel po hezké individuální akci Filipa Bajtka, jenž neměl těžkou úlohu - 3:2. Do konce třetiny bylo pro Motor ještě hůř. V poslední minutě druhé periody byl v samostatném úniku faulován Filip Bajtek a i na druhé straně nařídil rozhodčí nájezd. Autor třetí branky Frýdku dokázal přelstít Bláhu a trefit se podruhé v zápase - 2:4.

Ve třetí třetině stál před Motorem těžký úkol. Smazat dvoubrankové manko. Jihočeši se snažili ze všech sil a ve 48. minutě vykřesali naději. Po nejistém zákroku brankáře Strmeně úspěšně dorážel Roman Vráblíka drama bylo na světě - 4:3. V závěrečných minutách si Motor vytvořil nápor na vyrovnávací branku. Odvolal brankáře, ale ani to nepomohlo. Frýdeckomístečtí odolali a s vypětím všech sil vybojovali všechny tři body.

HC Frýdek-Místek - ČEZ Motor České Budějovice 4:3 (2:2, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Klimša (Kvasnica, Martynek), 16. Kuťák (Klimša, Pastor), 37. Bajtek (Przybyla), 40. Bajtek (TS) – 2. Rob (L. Květoň, Čermák), 5. Kutlák, 48. Vráblík (L. Květoň, J. Mikyska). Rozhodčí: Veinfurter, Veselý – Poruba, Špringl. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:1. Diváků: 1 386.

Frýdek-Místek: Strmeň (L. Daneček) – Zahradníček, Bartko, Pastor, Matyáš, L. Kovář, Piegl – Franek, Poruba, Mikulík (A) – Kofroň, Kvasnica, M. Kovařčík – Martynek (C), J. Kalus, Kuťák – Klimša (A), Bajtek, Przybyla – Štumpf

České Budějovice: Bláha (Gába) – Kutlák (C), Kučný, Fillman, F. Novák (A), Čáp, Vráblík – Heřman, Pajič, Nedorost (A) – Nejezchleb, J. Mikyska, Vlček – Čermák, Rob, L. Květoň – M. Bárta, Galamboš, Martin Novák

Autoři | Foto Bramberka Nová | Zdroj hcmotor.cz

Štítky ČEZ Motor České Budějovice, hokej, Frýdek-Místek, WSM liga, Madeta Motor České Budějovice, Roman Vráblík, VHK Vsetín, Zdeněk Kutlák, Marian Jelínek, Lukáš Květoň, Filip Bajtek, HC Frýdek-Místek, Ondřej Bláha, Luboš Rob

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Frýdku to Motoru nejde. Domů se vrací s prázdnou  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.