Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Postup se odkládá, Motor poprvé v sérii padl

Čtvrté utkání v sérii hokejistům Motoru České Budějovice nevyšlo. Jihočeši neodehráli dobré utkání a čtvrtfinále se vrací na jih Čech. AZet rozhodl o své výhře ve druhé třetině, kdy se prosadil hned třikrát a vyhrál 3:1. Za Motor zaznamenal jedinou úspěšnou střelu Vlastimil Dostálek. Po dni volna se bude hrát v úterý v Budvar aréně od 17:30.

Jedinou změnu oproti třetímu duelu udělal trenér Marian Jelínek. Do první lajny se po zranění vrátil Lukáš Květoň, Filip Vlček se přesunul do čtvrté a pouze na tribuně zůstal Ondřej Šulek. Havířovští začali v brance znovu s Martinem Růžičkou.

Úvodní třetina nepřinesla žádnou branku, ale k vidění bylo hned několik šancí, které mohly skóre utkání otevřít. První celého zápasu měl Miloslav Čermák, jenž se mohl v prvním dějství trefit hned třikrát. Dvakrát neuspěl po individuální akci z pravé strany, netrefil se ani při přečíslení tři na jednoho. Na druhé straně měl AZet několik přesilových her, ale paradoxně největší příležitosti si vypracoval při hře pět na pět. Dvakrát neproměnil brejk dva na jednoho, netrefil se Kanko ani Tomi. V posledních vteřinách třetiny se mohl trefit Filip Novák, ovšem z bezprostřední blízkosti přestřelil.

Začátek druhé třetiny přinesl přesné zásahy na obou stranách. Dvacet devět vteřin od úvodního buly se trefil Vojtěch Tomi, když se z první trefil přesně nad Kváčův beton – 1:0. Čekání na srovnání netrvalo dlouho. Martin Heřman našel před brankou najíždějícího Vlastimila Dostálka, který šikovně nastavil hůl – 1:1. Vedení si Havířovští vzali zpátky v dvacáté deváté minutě. Od modré vystřelil švihem kapitán Jiří Krisl a šikovnou tečí se prosadil Jan Maruna - 2:1. Zanedlouho se Slezané radovali znovu. Lukáš Bednář se uvolnil na modré čáře a přesnou střelou pokořil budějovického gólmana – 3:1.

Ani ve třetí třetině se nedařilo Motoru podle svých představ. Havířov byl i nadále aktivní a nepouštěl soupeře do žádných větších šancí. Snížit za hosty mohl Václav Nedorost, jenže na bekhendový blafák si Růžička počkal. Neujala se ani teč Víta Jonáka, takže Motor musel překousnout první porážku v play-off.

HC AZ Havířov 2010 - ČEZ Motor České Budějovice 3:1 (0:0, 3:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 21. Tomi (M. Kalus, Maruna), 29. Maruna (Krisl, M. Kalus), 30. L. Bednář (Matai) – 22. Dostálek (Heřman, Pavlin). Rozhodčí: Obadal, Kašík – Lukš, Špringl. Vyloučení: 6:13. Bez využití. Diváci: 1824. 

Havířov: M. Růžička – Staněk, Krisl, Dujsík, R. Havel, Matai, Luža, Chroboček – Tomi, Maruna, M. Kalus – Sikora, L. Bednář, Kanko – Cihlář, Pořízek, Kotala – Fronk, Rác, Gřeš.

České Budějovice: Kváča – Kutlák, Čáp, F. Novák, Fillman, Pavlin, Pýcha – L. Květoň, Vampola, Nedorost – Čermák, Rob, Jonák – Dostálek, J. Mikyska, Heřman – Vlček, Galamboš, M. Novák.

Autoři | Foto Bramberka Nová | Zdroj hcmotor.cz

Štítky ČEZ Motor České Budějovice, hokej, Havířov, WSM liga, Madeta Motor České Budějovice, Vlastimil Dostálek, Budvar aréna, Česko, Jan Maruna, Vojtěch Tomi, Martin Růžička, HC AZ Havířov 2010, Filip Novák, Martin Heřman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Postup se odkládá, Motor poprvé v sérii padl  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.