Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

I druhý semifinálový zápas patří Kladenským

Českobudějovičtí nenapravili úterní zaváhání a dnes, ve středu 14. března, na svém ledě taktéž padli. Motor inkasoval minutu a půl před koncem základní hrací doby, a tak se šlo do prodloužení, ve kterém Rytíři zpečetili své vítězství. Domácí se dnes opět trápili v zakončení.

Motor si snad ani nemohl představovat lepší start do utkání. Václav Nedorost si počínal úspěšně v souboji u hrazení a hned poté, co dostal kotouč na svou hůl, nahodil jej na kladenskou svatyni. Cikánek puk vyrazil před sebe, čehož bleskově využil Miloslav Čermák, jenž zblízka rozradostnil českobudějovické příznivce. Ve třetí minutě přilétl na Lukáše Cikánka nebezpečný Jonákův pokus, avšak tentokrát byla hostující obrana v čele s brankářem pozorná. A stejně tak o zhruba dvě minuty později, kdy své štěstí zkoušel Fillman. Na druhé straně byl dlouhou dobu bez práce Petr Kváča, až v sedmé minutě musel přikrýt puk před Ladislavem Zikmundem. A celkem bezstarostné chvíle ho čekaly i v následujících dvou minutách. Sudí totiž přistihli Rytíře se šesti hráči v poli. Poprvé se musel v oslabení činit Cikánek proti povedenému pokusu Mikysky. Poté ho ještě čekal nelehký zákrok proti Čermákovo střele. Druhou branku v první třetině Cikánek ale domácímu útočníkovi nepovolil. Dvanáctá minuta nabídla také premiérovou početní převahu pro Kladno. V ní ale místo nějaké šance, jež by ohrozila branku, vznikla mezi oběma týmy potyčka. Nicméně ta neměla dlouhého trvání. Trpké chvilky čekaly domácí hokejisty tři a půl minuty před koncem úvodního dějství. Petr Kváča totiž nechtěně vyhodil kotouč až do hlediště, a jelikož Motor už hrál v oslabení, čekalo ho dvojnásobné oslabení. A pro Českobudějovické bylo ještě hůře. Jihočeši se dopustili totiž ještě jednoho nedovoleného přestupku, a chvíli tak hráli dokonce ve třech proti šesti! Svěřenci Jelínka sice přežili oslabení ve třech, avšak stoprocentní bilanci v početních nevýhodách neudrželi. Redlichovu střelu vyrazil domácí brankář jen na brankoviště, kam si sjel pohotový Daniel Kružík, pro něhož zasunutí puku za brankovou čáru nebylo žádným problémem. Po první periodě tedy vyrovnáno 1:1.

Podobně jako na začátku celého utkání, tak i v úvodu druhé třetiny mohli domácí vsítit branku. Potřebné střelecké štěstí ale neměl Lukáš Květoň, který orazítkoval jen horní tyčku. Nebezpečnou střelu na druhé straně vyslal kladenský Pekr, Kváča svůj tým ale podržel. Rozhodčí následně vylučovali především z řad Českobudějovických. To se samozřejmě domácím fanouškům nelíbilo a rázem bylo o nahecovanou atmosféru v Budvar aréně postaráno. Možnost, jak jít zpět do vedení, měli domácí hráči v dvojnásobné přesilovce, jenže ta se jim hrubě nevyvedla. Ve třicáté druhé minutě mohl skórovat Jan Kloz, proti byl ale muž v masce Motoru. Necelé dvě minuty před koncem si připsal solidní pokus navrátilec z trestné Zdeněk Kutlák. Lukáš Cikánek proti domácímu kapitánovi vytasil vynikající zákrok lapačkou.

Do třetí části šli Českobudějovičtí v početní převaze, jenže ji nezužitkovali. Lukáš Cikánek si s následnými několika domácími pokusy poradil bez problémů. Na ochozech vyprodané Budvar arény už ale bylo o něco veseleji po akci Zdeňka Čápa. Domácí bek se nacpal před branku, do které s vypjetím všech sil procpal kotouč a dostal příznivce Motoru do euforie. Podle kladenské střídačky ale došlo ke gólu nedovoleně, což přijel s rozhodčími na led řešit i Jaromír Jágr, který jinak do zápasu zasáhl jen na pár sekund v úvodu. Sudí se však zviklat nenechali a gól uznali. Padesátá třetí minuta nabídla únik dvou českobudějovických útočníků. Vlastimil Dostálek se dostal k puku v obranné třetině a poslal jej na Miloslava Čermáka. Druhý jmenovaný vzal celou akci na sebe, nicméně Cikánek uschoval puk někde ve výstroji a podržel svůj tým. Minutu a půl před koncem základní hrací doby vypukla velká kladenská radost. Linus Svedlund z velké vzdálenosti poslal puk až do horního růžku Kváčovy branky. Jihočeši nabídnutou přesilovku před koncem třetí třetiny nezužitkovali, a tak se šlo do prodloužení.

Početní výhoda Motoru trvala ještě něco málo přes minutu i v prodloužení, avšak přesilovky se dnes svěřencům trenéra Jelínka nedařily. Střídačka Jihočechů poté špatně střídala a do oslabení šli naopak domácí. V přesilovce zpečetil výhru Kladenských Jan Kloz. I druhý semifinálový zápas tedy vyzněl lépe pro hosty.

ČEZ Motor České Budějovice – Rytíři Kladno 2:3p (1:1, 0:0, 1:1– 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Čermák (Nedorost), 46. Čáp – 19. Kružík (Redlich) 59. Svedlund (Zikmund, Machač) 64. Kloz (Tůma, Hořava). Rozhodčí: Dědek, Obadal – Lukš, Gančařčík. Vyloučení:10:10. Využití: 0:1. Diváci: 6 421. Střely na branku: 33:22. Stav série:1:1

HC Motor: Kváča – Kutlák, F. Novák, Fillman, Kučný, Pavlin, Čáp – Čermák, Vampola, Nedorost – M. Bárta, Rob, Jonák – Dostálek, J. Mikyska, Heřman – Nejezchleb, Galamboš, L. Květoň.

Rytíři Kladno: Cikánek – Zelingr, Štich, Svedlund, Štindl, Kehar, Lenďák – Jágr, T. Kaut, Kružík – J. Kloz, Kubík, D. Tůma – M. Hořava, Machač, Zikmund – J. Strnad, R. Přikryl, Pekr – Redlich.

Autoři | Foto Bramberka Nová

Štítky hokej, Motor, Kladno, semifinále, Lukáš Cikánek, Rytíři Kladno, Miloslav Čermák, Madeta Motor České Budějovice, Petr Kváča, Václav Nedorost, Ladislav Zikmund, Zdeněk Čáp, Daniel Kružík, Budvar aréna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I druhý semifinálový zápas patří Kladenským  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.