Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Budějcký Motor výrazně obměňuje kádr, dá velkou šanci mladým hokejistům

Termín 1. května, kdy lze oznamovat nové příchody hokejistů, kteří mají dosud smlouvy jinde, ještě nenastal, nicméně oznámit už lze, kteří hráči v budějckém Motoru pokračovat nebudou. A obměna nebude rozhodně malá, protože cíl, kterým byl jednoznačně postup do extraligy, nebyl zdaleka naplněn. Pokračovat nebude hned šestnáct hráčů z kádru minulé sezony. Naopak velký prostor se rýsuje pro velmi úspěšné mladíky, kteří dokázali se starším dorostem vyhrát mistrovský titul. Devět z nich bylo trenérem Václavem Prospalem zařazeno do přípravy s A mužstvem.

Po neúspěšné sezoně a po příchodu nového trenéra k A týmu hokejového klubu ČEZ Motor České Budějovice se daly čekat změny. A ty rozhodně nastanou, Motor totiž dosud nenabídnul smlouvy Janu Bártovi, Michalu Bártovi, Petru Galambošovi, Lukáši Květoňovi, Jiřímu Kučnému, Patriku Marcelovi a Filipu Novákovi.

Na nabídku zkoušky nepřistoupili ani Luboš Rob a Radek Prokeš a končí i dvojice Josef Mikyska, Richard Nejezchleb, která se vrací do mateřských klubů. Opce pak nebyla uplatněna u Vlastimila Dostálka, který deklaroval, že chce využít některou z nabídek v extralize. Jinou nabídku potvrdil i brankář Ondřej Bláha. A konec kariéry pak oznámil Petr Vampola.

V klubu ale nebudou pokračovat ani hráči, o které měl Motor i nadále zájem, ovšem nedošlo s nimi k dohodě, vesměs proto, že se rozhodli využít volání jiných klubů. Mezi ty patří Václav Nedorost, David Gába a Vít Jonák.

Jednání s borci, kteří by měli neúspěšnou partu nahradit, samozřejmě probíhají a první jména budou zveřejněna na počátku května. Klub i nadále vvyjednává s obránci Zdeňkem Čápem a Zdeňkem Kutlákem.

Už nyní je ale jasné, že kádr A týmu osvěží mladí a velmi talentovaní odchovanci klubu. Do přípravy si trenér Prospal vybral brankáře Daniela Svobodu, obránce Vojtěcha Doktora a Šimona Kubíčka a útočníky Martina Beránka, Jakuba Čížka, Vojtěcha Krcha, Pavla Nováka, Michala Silného a samozřejmě i Matěje Tomana. Všichni jsou to čerství mistři republiky v kategorii staršího dorostu. České Budějovice byly vždy obrovskou líhní hokejových talentů a právě na nich chce klub postavit i svou budoucnost. Stejně, jako tomu bylo po většinu devadesáti let trvání klubu.

Tisková zpráva | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, sport, kádr, obměna, trenér, Prospal, Motor, České Budějovice, Madeta Motor České Budějovice, Václav Prospal, hokejista, Jan Bárta, Michal Bárta, Filip Novák, Patrik Marcel, Luboš Rob, Richard Nejezchleb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcký Motor výrazně obměňuje kádr, dá velkou šanci mladým hokejistům  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.