Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

ANKETA: Fanoušci věří, že naši vybojují na šampionátu bronz. Lidé doma bojují o ovladač

Hokejové mistrovství světa je v plném proudu a horečka zachvacuje stále více obyvatel. Dle aktuálního průzkumu Rondo Data je mezi českými muži 85 procenty fanoušků a mezi ženami 75 procent fanynek hokeje a valná většina letošní mistrovství sleduje. Podle téměř třetiny se umístí naše reprezentace na třetím místě a 32 procent tipuje, že vyhraje tým Kanady. 46 procent respondentů musí v době mistrovství světa v hokeji řešit spory o televizi a deset procent bude zápasy sledovat tajně v zaměstnání.

„První polovina května je ve znamení hokeje. Mezi českými muži je v tuto dobu 85 procent fanoušků hokeje, i když 31 procent jich přiznává, že jsou fanoušky hlavně když je mistrovství světa nebo olympiáda. Hokejové šílenství však zasahuje i ženy. Za hokejovou fanynku se označilo 75 procent všech žen. Zhruba polovina z nich se fanynkami stává vždy při velkém turnaji,“ informuje Tomáš Kučera, jednatel Rondo Data.

Reprezentantům fandí přes 80 procent českých mužů a žen

Letošní hokejové mistrovství bude sledovat 77 procent mužů a 66 procent žen. A jak čeští fanoušci sledují zápasy celého turnaje? České reprezentaci na letošním světovém turnaji fandí 83 procent mužů a 80 procent žen. Nejvíce Čechů 32 procent favorizuje v turnaji tým Kanady, dále pak 22 procent právě naši reprezentaci a Rusko 16 procent.

Drtivá většina se dívá doma

Většina, 73 procent, lidí sleduje zápasy mistovství světa doma v televizi, devět procent na počítači, více než sedm procent světový šampionát sleduje v hospodě nebo sportbaru a téměř pět procent v mobilu. Zápasy pouze českého týmu sleduje 39 procent, i ostatní zápasy se snaží sledovat 34 procent a více než sedm procent se snaží stihnout všechny zápasy. Nejvíce Čechů, 29 procent, je toho názoru, že naše reprezentace skončí v Dánsku na třetím místě, na čtvrtém místě s bramborovou medailí nás vidí 19 procent a 17 procent si myslí, že bude na druhém místě.

Nejlepším střelcem bude podle lidí Plekanec

Češi si dle průzkumu Rondo Data myslí, že nejvíce gólů našeho týmu vstřelí Tomáš Plekanec, 34 procent, dále pak Roman Červenka, 25 procent, a s velkým odstupem pak Martin Nečas, sedm procent, a Dominik Kubalík, sedm procent.

Mistrovství světa Češi dávají velkou důležitost. Na otázku, jaký hokejový turnaj považují za nejprestižnější, odpovědělo 55 procent lidí, že mistrovství světa, 33 procent hokejový turnaj na olympijských hrách a 12 procent Světový pohár.

Polovina lidí bojuje o ovladač 

Hokejové mistrovství světa ale může vedle fanouškovských zážitků přinášet i zapeklitější okamžiky jako je souboj o televizi. Průzkum odhalil, že 46 procent respondentů se v době mistrovství světa v hokeji alespoň někdy dostává do situace, kdy musí svádět o přijímač boj s dalšími členy domácnosti, 17 procent pravidelně.

Hokejová horečka v době mistrovství zachvacuje opravdu celý národ a reagovat na to musí i zaměstnavatelé. 32 procent lidí může totiž v průběhu mistrovství světa sledovat důležité zápasy českého týmu na pracovišti a téměř deset procent tuto výhodu nemá, ale přesto budou tyto zápasy sledovat tajně.

Jak podle vás dopadnou čeští hokejisté na letošním světovém šampionátu?

Celkem hlasovalo36 čtenářů

Tisková zpráva | Foto Facebook Český hokejový tým

Štítky anketa, průzkum, mistrovství světa, hokej, reprezentace, Mistrovství světa v ledním hokeji, televize, Kanada, olympijské hry, Tomáš Plekanec, Tomáš Kučera, Roman Červenka, Dominik Kubalík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Fanoušci věří, že naši vybojují na šampionátu bronz. Lidé doma bojují o ovladač  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.