Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Motor s přehledem porazil německý Lausitzer

Jednoznačnou výhru si připsali hokejisté českobudějovického Motoru v šestém přípravném utkání proti německému soupeři Lausizter Fuechse. Jihočeši si vypracovali už v první třetině tříbrankový náskok, který dokázal ještě dvakrát navýšit. Znovu se trefil nejproduktivnější hráč Motoru v přípravě Lukáš Endál, premiérovou trefu v A-týmu si po krásné ráně připsal Pavel Novák. Už v neděli 26. srpna hraje Motor s Lausitzerem od 17:00 odvetu na svém ledě.

Do branky Motoru se znovu postavil Petr Kváča, který se do brankoviště dostal, díky pravidelnému střídání brankářů. Budějovičtí měli od úvodních minut převahu nad soupeřem, čehož dokázali velmi rychle gólově zužitkovat. Úvodní branku obstaral nejproduktivnější hráč Motoru v přípravě Lukáš Endál, který krásnou tečí zavěsil - 1:0. Připsal si už šestý bod ve čtyřech utkáních. O další branku se postaral navrátilec Jiří Šimánek, jenž z otočky překonal hostujícího gólmana - 2:0. O chvíli později se Budějovičtí radovali znovu, když Martin Novák přizvedl střelu Mitchella Fillmana a poslal tak domácí do tříbrankového vedení - 3:0.

Druhá třetina přinesla dvě branky, ale diváci se rozhodně nenudili. Nejprve se do nadějné příležitosti dostal Mitch Fillman, vystřelil rychle ze stahovačky, ale trefil pouze tyč. Hosté zahrozili v podobě střely Breitkreuze, ale Kváča rychle zasáhl. Snížení se Lausitzer dočkal v polovině zápasu. Dietz přihrál před prázdnou branku Montheitovi, který neměl těžkou úlohu - 3:1. O chvilku později se mohlo domácím ještě více přitížit. Bojarčinov dostal plno prostoru a překvapivou střelou rozezvonil tyčku. Tříbrankový náskok se Motoru vrátil v 38. minutě. Fillman ukázal přehled ve hře a krásně našel Codyho Bradleyho - 4:1.

Do Budvar arény přišlo 2248 diváků, kteří mohli sledovat v poslední části zápasu premiérovou branku Pavla Nováka. Talent Motoru pravidelně chodil i na přesilové hry a v jedné z nich naplno ukázal svůj potenciál. V 50. minutě proti němu vyplaval kotouč a Novák ho nekompromisně napasoval pod břevno - 5:1. Na druhé straně se mohl trefit exbudějovický David Kuchejda, jenže zblízka se neprosadil. Na Kuchejdu fanoušci Motoru nezapomněli. V průběhu zápasu ho několikrát vyvolávali a po utkání si dokonce vyžádali jeho návrat na led. Následovala děkovačka, při které fanoušci vzpomínali na Kuchejdovo působení v budějovickém dresu.

ČEZ Motor České Budějovice – EHC Lausitzer Fuechse 5:1 (3:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Endál (Plášil, Vydarený), 8. Šimánek (Novák, Kutlák), 10. M. Novák (Fillman), 38. Bradley (Fillman), 50. P. Novák (Šimánek, Fillman) – 30. Monteith (Dietz, Kuchejda). Rozhodčí: Pešina – Kreuzer Flégl. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0.  Diváci: 2248. 

Motor České Budějovice: Kváča – Kutlák, Fillman, Čáp, Pavlin, Vydarený, Plášil – M. Novák, Gilbert, Endál – Šimánek, Bradley, P. Novák – Beránek, Přikryl, Doležal – Čermák, Doktor, Babka.
Lausitzer Fuechse: Kasdorf – Geisler, Adam, Kuschel, Kania, Bär, Monteith, Granz, Owens – Bojarčinov, Jahnke, Hessler, Reichel, George, Eriksson, Schiemenz, Kuchejda, Breitkreuz, Dietz, Warttig.

Autoři | Zdroj dynamocb.cz

Štítky hokej, příprava, utkání, Motor, Lausizter Fuechse, Německo, České Budějovice, Madeta Motor České Budějovice, Pavel Novák, Lukáš Endál, Jiří Šimánek, Petr Kváča, Martin Novák, David Kuchejda, Budvar aréna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor s přehledem porazil německý Lausitzer  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.