Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Motor přejel Havířov a pojistil si vedoucí pozici

Motor po vlažnějším začátku nabral na obrátkách a postupně přidal pět branek. Tři body si připsal dnes skvělý David Gilbert, který si zapsal premiérový soutěžní gól Motoru, k tomu ještě dvě asistence. Motor tak porazil Havířov 5:1 a pojistil si vedoucí příčku Chance Ligy.

Začátek utkání se více povedl Havířovu, který měl hned ve čtvrté minutě možnost otevřít skóre v početní výhodě. Jan Strmeň všechny střely a šance pochytal. V osmé minutě zápasu měl domácí Motor k dispozici první přesilovou hru v utkání. Největší možnost měl Lukáš Endál, který střelou z první přestřelil Bláhovu branku. V šestnácté minutě viděla zaplněná Budvar aréna první branku svého týmu. David Gilbert objel branku Havířova a poslal puk do místa, kde stál připravený Martin Novák, který neměl problém poslat puk za bezmocného Bláhu. Za minutu jásala Budvar aréna podruhé. Žiga Pavlin si dojel pro nahozený kotouč k mantinelu a z kruhu prostřelil Bláhu mezi rukou a tělem. V první třetině se už nic jiného nestalo a Motor tak odešel do kabin s dvoubrankovým náskokem.

První velkou šanci ve druhé třetině měl Martin Novák, který se pěknou přihrávkou od Endála dostal úplně sám před Bláhu. Při zakončení však byl faulován a nedokázal překonat Bláhu. Motor si tak mohl zahrát přesilovou hru pět na tři. V ní měl velkou šanci přikryl, který vystřelil z prostoru mezi kruhy, jeho střela letěla těsně vedle Bláhovy brány. V sedmadvacáté minutě se pokusil dostat před bránu Havířova Jakub Babka. To se mu povedlo, ale nedokázal překonat havířovského brankáře. V polovině utkání přidal Motor třetí branku. David Gilbert poslal parádní přihrávku za obranu Havířova, kde byl rozjetý Pavel Pýcha, který bekhendovým blafákem překonal Bláhu. Další, už čtvrtou branku přidal Motor o tři minutyy později. Martin Beránek nahazoval puk na bránu a Jakub Babka krásnou tečí usměrnil puk za Bláhova záda. V sedmatřicáté minutě se Motor radoval popáté. David Gilbert ujel havířovské obraně a nekompromisně poslal puk do horního růžku Bláhovy brány. Motor si ve druhé třetině vytvořil komfortní pětigólový náskok.

První velkou šanci v závěrečné třetině měl znovu Motor. Ondřej Kachyňa tečoval nahození na bránu Havířova, puk letěl těsně vedle Bláhovy brány. O dvě minuty později ujel Beránek společně s Dančišinem do přečíslení dva na jednoho. Beránek však špatnou přihrávku netrefil připravenou hůl Dančišina. V sedmačtyřicáté minutě střílel Plášil od modré čáry, Bláha jeho střelu viděl a schoval do lapačky. V polovině třetí třetiny ujel Radek Veselý obraně Motoru. Volil rychlou střelu těsně za modrou čáru, trefil však přesně prostředek branky, kde stál připravený Jan Strmeň. O dvacet vteřin později si zapsal Havířov čestnou branku. Radek Pořízek si dojel pro odražený puk a poslal ho brány. Necelých sedm minut před koncem prověřil Pavel Pýcha brankáře Havířova, když vyslal velice nepříjemný projektil. Bláha vyrazil puk maskou a následně přerušil hru.

ČEZ Motor České Budějovice – AZ Havířov 2010 5:1 (2:0,3:0,0:1)

Branky a nahrávky: 17. M. Novák (Gilbert, Endál), 18. Pavlin (Doktor), 31. Pýcha (Gilbert), 33. Babka (Beránek, Plášil), 37. Gilbert (M. Novák, Endál) – 51. Pořízek (Gřeš, Maruna). Rozhodčí: Barek, Veselý – Maštalíř, Pechánek. Vyloučení: 7:5.Využití: 1:1. Diváci: 5023. Střely na branku: 29:21.Zblokované střely: 9:20

Motor: Strmeň (Kváča) – Kutlák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený, Plášil – M. Novák, Gilbert, Endál – Beránek, Dančišin, Babka – Šimánek, R. Přikryl, Z. Doležal – Kachyňa, Hrubec, Vaculík – Doktor.

Havířov: Bláha (Matoušek) – David, Bořuta, Ševěček, Mrowiec, Rutar, Matai, Macuh – Gřeš, Pořízek, Bambula – R. Veselý, Mastič, Rehuš – Maruna, Haas, L. Bednář – O. Procházka, Cihlář, Pawliczek.

Autoři | Foto Bramberka Nová | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Havířov, výhra, HC AZ Havířov 2010, Madeta Motor České Budějovice, David Gilbert, Martin Novák, 1. česká hokejová liga, Lukáš Endál, Pavel Pýcha, Žiga Pavlin, Radek Veselý, Budvar aréna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor přejel Havířov a pojistil si vedoucí pozici  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.