Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Motor konečně poprvé v historii vyhrál na ledě Frýdku-Místku

Konečně jsme se dočkali! Motor vyhrál ve Frýdku-Místku a zapisuje si důležité tři body do tabulky. Motor už od čtvrté minuty prohrával, jenže poté byl střelecký účet zápasu v režii Českých Budějovic. Motor tedy zvítězil 5:2 a nadále vévodí Chance Lize.

Domácí začali utkání velice dobře. Ve čtvrté minutě už Frýdeckomístečtí vedli 1:0. Oním střelcem byl nově příchozí Štěpán Novotný. Skvěle si roztáhl Jana Strmeně a puk nakonec poslal do pravé části branky.

Největší šance Motoru se naskytla, když se Nick Malík dočista ocitl mimo bránu a domácí svatyně zůstala tak nechráněná. Toho chtěli hosté pochopitelně využít. Dokonce se k nim dostal kotouč, ale díky včasné reakci domácích borců se nic nestalo a obrovské nebezpečí dokázali odklidit vedle brány. Za ten čas se Malík navrátil do branky.

Úvod druhé dvacetiminutovky zpestřil pěstní souboj mezi domácím Lukášem Kaukičem a budějovickým Reném Vydareným. Přihlížející fanoušky na obou stranách to rozproudilo a atmosféra v Polárce dostala nový náboj.

Ve dvacáté deváté minutě přišlo budějovické vyrovnání. Martin Novák dokázal číst ve hře, která se před ním odehrávala. Pomalu si najížděl k bráně s připravenou hokejkou, Lukáš Endál viděl připraveného Nováka, pro kterého nebylo obtížné vystřelit.

V třicáté páté minutě poslala frýdeckomístecká smůla a štěstí na straně hostů Budějovice do vedení. Frýdecká smůla číhá opravdu na každém rohu. Kotouč mířil za domácí branku, kde pro něj vyrazil brankář Malík. Puk se ale odrazil od zadního mantinelu, proklouzl těsně kolem tyčky, Malík se pokoušel vrátit ze všech sil, ale kotouč zamířil přímo na hůl Milana Dančišina. Ještě než se puk dostal za brankovou čáru, všem v Polárce bylo naprosto jasné, že hosté zvyšují na 2:1.

Ve třetí třetině lépe začali hosté. Jednoduchou střelou zvýšil David Gilbert, když vypálil z levého kruhu a překonal Malíka. To ale nebylo z gólové podívané vše. Zdeněk Doležal nejprve vypálil na domácího gólmana. To nebylo nic velkého, s čím by si Malík neporadil. Ovšem s dorážkou Martina Heřmana už si nevěděl rady.

Padesátá pátá minuta zvedla domácí fanoušky ze sedátek. Jana Strmeně překonala dělovka od modré čáry od Dušana Žovince, který pálil ostře a nekompromisně. Hned ale přišel další gól hostů, což domácí usadilo hluboko do sedátek. Jakub Babka si vyčkal na správnou chvíli, kdy se dostal ke kotouči. Přesnou střelou zápěstím s lehkostí Malíka překonal

HC Frýdek Místek – ČEZ Motor České Budějovice 2:5 (1:0, 0:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 4. Novotný (Przybyla, Kaukič), 55. Žovinec (Husák, Kuťák) – 29. M. Novák (Endál, Gilbert), 35. Dančišin, 45. Gilbert (Babka, M. Novák), 50. Heřman (Z. Doležal), 56. Babka.Rozhodčí: Obadal, Vrba - Gančarčík, Konvička.Vyloučení: 5:7. Využití: 0:0. Diváci: 841. Střely na branku: 31:20. Zblokované střely: 4:19.Vhazování: 41:32.

Frýdek Místek: Malík – Husák, Žovinec, Zahradníček, Bartko, Matyáš, Krisl, L. Kovář – Rudovský, Hladonik, Kofroň – Klimša, Mikulík, Christov – Przybyla, Novotný, Kaukič – Flok, Kuťák, Motloch.

Motor: Strmeň – Kutlák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený, Plášil – M. Novák, Gilbert, Babka – Beránek, Dančišin, Heřman – Šimánek, Hrubec, Endál – Kachyňa, R. Přikryl, Doktor – Z. Doležal.

Autoři | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Frýdek-Místek, výhra, HC Frýdek-Místek, Nick Malík, SK Dynamo České Budějovice, Martin Novák, 1. česká hokejová liga, David Gilbert, Štěpán Novotný, Zdeněk Doležal, Lukáš Endál, Martin Heřman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor konečně poprvé v historii vyhrál na ledě Frýdku-Místku  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.