Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Motor nedal v Havířově ani jednu branku

Hokejisté Českých Budějovic měli v prvních dvou třetinách více ze hry. Jenže nedokázal vstřelit ani branku, zatímco Havířov dokázal z toho mála vytěžit více a po dvou třetinách už vedl nad Motorem 3:0. Ve třetí třetině přidal Havířov čtvrtou branku. Motor tedy s Havířovem prohrál 4:0 a propadl se na čtvrté místo.

Jihočeši začali zajímavě. Bláhovu svatyni ohrozila například nenápadná Čermákova střela, právě havířovský strážce svatyně ji ale zneškodnil. Obraz hry se pak v úvodních minutách příliš neměnil. Jan Strmeň ve své brance moc práce neměl, naopak se musel činit Ondřej Bláha. A ten nejednou vytáhl skvělý zákrok proti hokejistům z jeho bývalého klubu. Havířovští se oklepali až po první komerční přestávce. Po ní zahrozili z přečíslení tři na dva, ovšem budějovický brankář se včas přesunul a střelu u své pravé tyče bezpečně schoval ve výstroji. Jan Strmeň poté ale na jednu ze střel domácího celku nestačil. Branislav Rehuš dostal kotouč na svou hůl ihned po přejetí modré čáry. Puk si srovnal a vypálil. Jeho projektil byl velmi svižný a přesný, díky čemuž si našel cestu přesně do horního růžku. Domácí tribuny pak měly ještě jeden důvod k radosti. AZet hrál přesilovou hru. Puk se dostal k Lukáši Bednářovi, který měl hodně prostoru, čehož využil nejlépe, jak mohl - 0:2.

Ještě od větší radosti Slezanů nebylo vůbec daleko pár minut po zahájení druhých dvaceti minut. Branislav Rehuš se objevil před Strmeňovou svatyní zcela sám, nicméně z optimální pozice třetí branku svého celku nepřidal. Hostující brankář totiž předvedl famózní zákrok a udržel svůj tým ještě relativně na dostřel. Oba týmy se pak vystřídaly v gólových pozicích, nicméně ty zůstaly bez využití, a Havířovští tedy stále byli ve dvoubrankovém vedení. Před polovinou druhých dvaceti minut nemohli být českobudějovičtí hráči se svou hrou spokojeni. Navíc opět nebyli daleko od inkasování, a to když střela jednoho z domácích skončila jen na tyčce. Budějovická nemohoucnost pokračovala. Motor měl k dispozici hned dvě souvislé přesilové hry, ale nejenže je v gól neproměnil, ale naopak inkasoval v oslabení. A to po trefě Radka Veselého.

Do poslední periody Motor vstupoval s jasným cílem - smazat soupeřův náskok. Alespoň od přiblížení se soupeři nebyl daleko Šimánek, který si ale zblízka na dnes skvěle chytajícího Bláhu nepřišel. Vzápětí už bylo téměř hotovo. Konkrétně po další trefě AZetu. Dalším úspěšný střelcem se stal Tomáš Gřeš - 0:4. Českobudějovičtí se na vstřelenou branku již dále nezmohli, leč se v útoku snažili. Kolem padesáté minuty ale žádná jejich výraznější šance nepřicházela. Zvyšovat již na hrůzný pětigólový náskok mohl Kotala, naštěstí pro Jihočechy ale svou loženku zahodil. Za stavu 0:4 necelých pět minut před koncem zápasu Motor dostal výhodu přesilové hry a zkusil to ještě s odkrytou klecí. Nevídaný tah své ovoce ovšem nepřinesl, a tak Slezané mohli odšpuntovat svou radost.

AZ Residomo Havířov – HC Motor České Budějovice 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 17. Rehuš (O. Procházka, Dudek), 19. L. Bednář (Maruna, Bořuta), 39. R. Veselý (Kotala), 43. Gřeš (Kotala, Pořízek).Rozhodčí: Fiala, Obadal – Štofa, Beneš. Vyloučení:4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2154.Střely na branku: 29:41. Průběh utkání: 4:0.

Havířov: Bláha – Matai, Chroboček, Bořuta, Mrowiec, Rašner, Dudek, Rutar – Rehuš, F. Seman, O. Procházka – L. Bednář, R. Veselý, Maruna – Kotala, Pořízek, Gřeš – Bambula, Cihlář, Macuh.

Motor: Strmeň – M. Jandus, Pýcha, Fillman, Plášil, Pavlin, Vydarený – Babka, R. Přikryl, Šimánek – Endál, Gilbert, M. Novák – Z. Doležal, Bradley, Čermák – Vaculík, Dančišin, Doktor.

Autoři | Foto | Zdroj hcmotor.cz

Štítky Motor, Havířov, hokej, prohra, HC AZ Havířov 2010, Madeta Motor České Budějovice, Ondřej Bláha, Radek Veselý, Tomáš Gřeš, přesilová hra

Motor nedal v Havířově ani jednu branku  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.