Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Motor utkání na Slavii nezvládl a nechal tam body

Jihočeši jeli do hlavního města povzbuzení výhrou v minulém kole, kterou vybojovali deset minut před koncem proti Jihlavě. Naopak Slavia v posledním kole získala jen bod, přestože ještě čtyři vteřiny před koncem utkání s Přerovem vedla. Utkání bylo celkem vyrovnané, ovšem po první i druhé třetině vedl domácí celek o jednu branku. Tak to ovšem zůstalo i po poslední periodě, a tak si domácí připsali všechny tři body.

Oproti poslednímu zápasu s Jihlavou se v českobudějovickém týmu událo několik nucených změn v sestavě. Z důvodu zranění nemohli do utkání zasáhnout obránci Karel Plášil a Mitch Fillman, které nahradili Václav Prospal mladší a navrátilec z Havířova Ondřej Kachyňa. V útoku nemohl nastoupit ze zdravotních důvodu Miloslav Čermák, díky čemuž se Milan Dančišin posunul na pozici třináctého útočníka.

Začátek utkání měly České Budějovice lepší. Postupně pálil Žiga Pavlin, Cody Bradley a Zdeněk Doležal, avšak ani jeden z nich nedostal puk za brankovou čáru. Do velké šance se poté hnal Zdeněk Doležal, který, už to vypadalo, pojede sám na gólmana. Jiří Drtina se stihl vrátit a jihočeskému útočníkovi puk vypíchnout. Následně se probudil také domácí tým, který si připsal několik zajímavých pokusů. V dobrých pozicích se ocitli Heldák, Saňa a Procházka, jenže žádná z jejich střel nebyla přesná. Tak se prosadil jiný hráč Slavie. Jan Novák napřáhl na kraji kruhu ke střele. Ta mu sice moc nesedla, přesto se za Petrem Kváčou zatřepotala síťka a Motor prohrával 0:1. Dobrou šanci na zvýšení náskoku měl Saňa, který jel sám na Kváču. Tak dlouho ovšem váhal se zakončením, až sám sebe dostal ze střelecké pozice. Asi největší šance Hostujícího týmu měli ke konci Martin Heřman se Zdeňkem Doležalem, ovšem jejich dorážky na hranici brankoviště zůstaly nevyslyšené. Slavia tak po první třetině vedla zaslouženě o jednu branku.

České Budějovice věděly na začátku druhé třetiny, že se musí zlepšit, pokud chtěly dnes myslet na nějaké body. A ze začátku periody se jim to dařilo. Dá se říci, že tlačily svého soupeře, ale do žádní gólové šance se nedostaly. Naopak. Dobrou šanci měla Slavia. Proběhlo totiž několik dorážek před Kváčou, ale hostující brankář si puk našel a tygřím skokem ho schoval pod lapčku. Hra nadále plynula. Motor měl šanci přesilové hry, kterou dokázal využít. Martin Novák poslal puk na Žigu Pavlina, jehož skvělá rána se zastavila až o síťku v brance. Bylo tedy srovnáno. Jihočechům poté jakoby někdo vliv novou krev do žil. Byli všude rychleji, snažili se rychle vstřelit druhou branku, kdy v dobré palebné pozici mířil Jakub Doktor těsně vedle. Každopádně diváci ještě jednu branku do konce třetiny viděli, ale spokojenější s ní byli rozhodně domácí fanoušci. Dvacet dva vteřin před koncem se totiž do puku opřel Jiří Doležal, jehož rána z první prolétla Kváčovi mezi betony. I po druhé třetině tak vedla Slavia o gól.

Ihned po prvním buly ukázal Cody Bradley, že má šikovné ruce. Vyhrál vhazování, po kterém se okamžitě dostal až ke střele. Tu chtěl poslat na zadní tyč, jenže puk zaduněl jen o mantinel. A nutno dodat, že České Budějovice vlétly do třetí části ve velkém stylu. Měly velký tlak v útočném pásmu, ale branka z toho nakonec nepadla. Jenže místo srovnání přišlo akorát navýšení náskoku na domácí straně. František Hrdinka zkusil střelu zápěstím někde za kruhem a jeho pokus skončil pod víkem na přední tyči. Poté se hra trochu vyrovnala, přesto měli Jihočeši převahu. Ta se nakonec vyplatila, jelikož snížili na rozdíl jedné branky. Cody Bradley otřel svou střelu o domácího gólmana a na hranici brankoviště byl připravený Zdeněk Doležal, jenž překonal Růžičku. Obrovskou šanci na srovnání měl Cody Bradley, který dostal pas přes šíři hřiště. Slavistický gólman se však stihl přesunout a zabránit gólu. Na druhé straně se ukázal Kverka, který měl velkou šanci poté, co Kváča vykopl puk přesně k němu. Domácí hráč ovšem nezamířil přesně. Těsně před koncem utkání měl na hranici brankoviště dobrou šanci René Vydarený, ale kotouč se odrazil těsně vedle branky. Jihočeši to ještě zkusili v šesti lidech, ovšem branka nepadla. Diváci mohli vidět ještě bitku na konci, do které se z hostující strany zapojil Václav Karabáček a z domácí Jan Novák. Budějovické fanoušky mohlo potěšit alespoň to, že budějovický útočník tento souboj vyhrál, když svého soka složil na led.

HC Slavia Praha – ČEZ Motor Č. Budějovice 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 11. J. Novák (Kverka, Hrdinka), 40. J. Doležal (Procházka, Vrdlovec), 46. Hrdinka (Vrdlovec) – 36. Pavlin (M. Novák), 49. Z. Doležal (Vydarený, Bradley). Rozhodčí: Dědek, Jechoutek – Beneš, Štofa. Vyloučení: 5:6 + Karabáček (CEB) - 5+OK, Novák (SLA) - 5+OK. Využití: 0:1. Diváci:2073. Střely na branku: 31:40.

Slavia: J. Růžička – Hrdinka, J. Novák, J. Drtina, Štibingr, Duda, Saňa, Hejda – J. Doležal, Vrdlovec, Procházka – L. Krejčík, Kubica, M. Ondráček – Furch, Kverka, Vlček – Heldák, Šteiner, Kohút.

Motor: Kváč – Vydarený, M. Jandus, Kachyňa, Pýcha, Prospal ml., Pavlin – Beránek, Šimánek, Babka – M. Novák, Gilbert, Endál – Karabáček, Bradley, Z. Doležal – Doktor, R. Přikryl, Heřman – Dančišin.

Autoři | Foto Hcmotor.cz

Štítky Hokej, Motor, prohra, Slavia, HC Slavia Praha, Madeta Motor České Budějovice, Zdeněk Doležal, Jan Novák, HC Dukla Jihlava, HC Zubr Přerov, František Hrdinka, Žiga Pavlin, René Vydarený, Jiří Doležal

Motor utkání na Slavii nezvládl a nechal tam body  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.