Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Bitvu o druhé místo Motor nezvládl a se Vsetínem prohrál

Vyrovnanou bitvu s nešťastným koncem odehrál Motor v posledním kole základní části proti Vsetínu. Jihočeši v zápase dvakrát vedli, jenže poslední slovo měli Valaši a výhrou o gól si tak zajistili druhé místo v tabulce. Motor skončil třetí a v pátek od 17:30 začne první čtvrtfinálovou bitvu v domácím prostředí.

Do branky Motoru se vrátil Petr Kváča, jinak zůstala sestava od posledního zápasu v Porubě stejná. Od prvních minut se Budvar aréna nenudila. Už v páté minutě zůstal za obranou Motoru osamocený Luboš Rob a nejlepší střelec jel tváří v tvář na domácího brankáře. Zkusil střelu mezi nohy, ale na Kváču si nepřišel. O chvíli později už se Vsetín radoval z úvodní branky. Na přední tyč se trefil David Březina - 0:1. Na vyrovnání se nečekalo dlouho. Lukáš Endál zachoval po neproměněném brejku chladnou hlavu, našel Davida Gilberta, který střelou z první trefil odkrytou klec – 1:1. O obrat se postaral Martin Jandus, když se ujal kotouče ve vlastním pásmu a střelou přes obránce překvapil Gábu – 2:1. Valaši ale dokázali ještě do konce třetiny srovnat, když přihrávku od Luboše Roba zužitkoval Vít Jonák - 2:2.

Do druhých dvaceti minut vstoupili lépe Jihočeši. Po minutě a dvaceti devíti vteřinách dostal Jakub Doktor šikovnou žabku od Jakuba Babky a přesnou střelou pod břevno vyhnal Davida Gábu z branky – 3:2. Vsetín mohl okamžitě srovnat. Na Dominika Rudla zívala odkrytá branka, ovšem Petr Kváča se rychle přemístil a šanci zlikvidoval. Valaši vyrovnali v početní převaze. Z pravého kruhu vystřelil Roman Rác a před brankou šikovně tečoval David Březina- 3:3. Závěr třetiny poznamenaly vyloučení na obou stranách a emoce začaly hrát v zápase významnější roli.

V rozhodující třetině měl Motor k dispozici dvě přesilové hry. V té první to zkoušel po samostatném průniku Cody Bradley, jenže jeho pokus zvedl obránce do ochranné sítě. Využita nebyla ani druhá přesilovka, takže se pokračovalo za vyrovnaného stavu. Vsetínským na druhé místo stačilo získat jeden bod, takže se nikam nehnali a čekali, co předvede soupeř. Osm minut před koncem dostali příležitost přesilové hry, kterou dokázal využít Radim Kucharczyk a hosté vedli – 3:4. Další branku už hosté nedopustili a díky těsné výhry si tak zajistili druhé místo v tabulce.

ČEZ Motor Č. Budějovice – VHK Vsetín 3:4 (2:2, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 8. Gilbert (Endál, M. Novák), 10. M. Jandus (R. Přikryl, Heřman), 21. Doktor (Babka, M. Jandus) – 6. Březina (Rác), 12. Jonák (Rob, Pechanec), 27. Březina (Rác, Kucharczyk), 52. Kucharczyk (Březina, Mikuš). Rozhodčí: Wagner, Micka – Keuzer, Polonyj. Diváci: 6421 (vyprodáno).

Motor: Kváča – Kutlák, Plášil, Pýcha, Kachyňa, Vydarený, M. Jandus – M. Novák, Gilbert, Endál – Karabáček, Bradley, Z. Doležal – Čermák, R. Přikryl, Heřman – Beránek, Doktor, Babka.

Vsetín: Gába (21. Šelepněv) – Mikuš, J. Drtina, Slováček, Teper, Frolo, Jeřábek, Rudl – Březina, Kucharczyk, Rác – Jonák, Pechanec, Rob – Kopta, Pitule, Karafiát – Hořanský, Šilhavý, Vítek.

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Vsetín, prohra, VHK Vsetín, Madeta Motor České Budějovice, David Březina, Petr Kváča, Luboš Rob, Roman Rác, Radim Kucharczyk, Lukáš Endál, David Gilbert, David Gába

Bitvu o druhé místo Motor nezvládl a se Vsetínem prohrál  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.