Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Z Rakouska se Motor vrátil s porážkou

Poprvé v přípravě se Motor představil proti rakouskému Linci a v úvodním vzájemném střetnutí prohrál. Zápas se zlomil ve druhé třetině, kdy sice srovnal Jan Veselý na 1:1, jenže po něm se trefili Da Silva a McNeill, čímž přisoudili vítězství na stranu svého týmu. V dalším přípravném utkání se Motor představí na domácím ledě ve středu od 17:30 proti Lausitzer Füchse.

Domácí se představili poprvé v přípravě pod novým trenérem Tomem Rowem, ale úplný úvod zápasu patřil Motoru. Jihočeši byli aktivnější, ale Kickert v brance začal spolehlivě. Na druhé straně se do zakončení dostal Josh Roah, ale nezamířil přesně. Po střele Andrease Kristlera zazvonilo břevno, ale v šestnácté minutě se už poprvé měnilo skóre. Justin Florek se trefil přesně a Linec vedl - 1:0.

I začátek druhé třetiny se Motoru povedl. Domácí byli pod tlakem i kvůli častým vyloučením a vyrovnání se Budějovičtí dočkali v 24. minutě. Podruhé v přípravě zavěsil Jan Veselý, když se prosadil střelou zápěstím na vzdálenější tyč - 1:1. Hosty srovnávací branka nakopla, ale Kickert držel svůj tým. Po polovině zápasu domácí rozhodli celý duel. Nejprve se trefil Da Silva, zanedlouho na něho navázal McNeill a podruhé do kabin tak šli Rakušané s vedením o dvě branky.

V poslední třetině se Motor snažil smazat dvoubrankové manko, ale neustále narážel na dobře chytajícího domácího brankáře. Tři minuty před koncem odvolal Václav Prospal brankáře, jenže snížení nepřišlo. Místo toho se do prázdné branky trefil kapitán Brian Leblera bylo rozhodnuto - 4:1.

EHC Black Wings Linec – ČEZ Motor Č. Budějovice 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 16. Florek, 32. DaSilva, 40. McNeill, 60. Lebler – 24. Veselý. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1900.

Black Wings Linec: Kickert – Wolf, Valach, Matzka, Roach, Kragl, Rutkowski – Lebler, McNeill, Gaffal, Kristler, Schofield, Umicevic, Kalus, Brucker, DaSilva, Leiler, Florek, Woger, Pusnik.

Motor: Klouček – Pýcha, Pavlin, Vydarený, Plášil, Suchánek, Svach – Christov, Kloz Doležal - Novák M., Prokeš, Veselý - Babka, Přikryl, Endál - Holec, Šimánek, Hawerchuk.

Autoři | Foto blackwings.at | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, příprava, zápas, Linc, Madeta Motor České Budějovice, Rakousko, Jan Veselý, Linec, Da Silva, Lausitzer Füchse, Justin Florek, EHC Black Wings Linec, ČEZ, Václav Prospal

Z Rakouska se Motor vrátil s porážkou  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.