Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Motor udržel vedení a z Jihlavy veze tři body

Po domácím zápase se Slavií, který Motor vyhrál 4:2, se Jihočeši vydali ke šlágru kola na led jihlavské Dukly. České Budějovice vedly o tři góly, ale Jihlava dokázala zdramatizovat zápas a stáhnout skóre zápasu na rozdíl jedné branky. Jihočeši však vedení udrželi a berou do tabulky další tři body.

O něco lépe vstoupili do zápasu domácí hokejisté, k čemuž jim pomohla početní výhoda. Během té si Jihlava připsala hned tři střely na branku, ale ani jedna z nich nebyla gólová. Dobrou šanci měl po chvilce i Motor. David Gilbert našel zpoza branky Niklase Pavla, jehož ránu s obtížemi Lundström vyrazil ramenem. České Budějovice poté vyrovnaly hru a čas pomalu ubíhal. Necelé dvě minuty před koncem periody se prosadili Jihočeši. Dukla propadla ve středním pásmu a vzniklo přečíslení dva na jednoho. Střelu na sebe vzal Jiří Šimánek, jenž útok táhl, a jeho krásná rána se zatřepotala v síti. Přesto mohli Jihlavští ještě vyrovnat. Milan Klouček totiž vyrobil chybu, když namazal Zemanovi, který stál u mantinelu. Skvěle se však vrátil Václav Karabáček, který střelu do prázdné zastavil. Spokojenější tak šli do kabin rozhodně hosté.

I druhá třetina byla celkem vyrovnaná a zajímavější události se začali dít až v její druhé polovině. Jako první stojí za zmínku gesto fair play, které předvedl Jakub Babka. Ten byl zasáhnut vysokou holí u mantinelu, ale ta byla jeho. Faul tedy odvolal a pokračovalo se v pěti na obou stranách. Poté měla Jihlava tlak v útočném pásmu, ale k brance nevedl. Nejprve Poletín tečoval střelu Holého, ale netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Následovala individuální akce v podání Adama Zemana, ovšem Milan Klouček měl prostor u bližší tyčky pokrytý. Následně se dostal ke dvěma střela Niklas Pavel, jenže ani z nich žádný gól nevzešel. Branku jsme tedy v druhé části neviděli a Motor nadále vedl.

Dukla chtěla začít poslední část aktivně, ale místo vstřelení branky jen inkasovala. Karel Plášil poslal pas mezi dva obránce. Puk si našel Martin Novák, jenž předvedl zasekávačku a následně poslal kotouč krásnou střelou do vzdálenějšího růžku jihlavské klece. Navíc České Budějovice využily v zápase i početní výhodu. Krásný pas skrze útočné pásmo poslal Karel Plášil přesně na hokejku Václava Karabáčka. Ten si puk trochu potáhl, načež se trefil krásně do vzdálenějšího rohu nad rameno domácího brankáře. A Jihočeši klidně mohli vést o čtyři góly. Gilbert poslal dobrý pas na Pavla Pýchu, který si zajel za obránce, ale Lundström se stihl přesunout a pohromě zabránit. To bylo pro domácího brankáře v tomto zápase vše. Niklas Lundström se totiž při tomto přesunu zranil a jeho místo zabral Ondřej Chaloupek. Domácí však ještě vývoj zápasu zdramatizovali, když také využili přesilovou hru. Jan Pohl sice napálil jen mantinel, ovšem kotouč se odrazil na hůl Tomáše Jiránka, který doklepl puk do sítě. A o chvíli později už to byl jen o gól. Pekr vyslal kotouč na Adama Zemana, jenž se dostal do samostatného úniku. Ten proměnil, když předvedl krásný blafák a snížil stav zápasu na rozdíl jediného gólu. Jihlavu tyto dvě branky nakoply a měla tlak v útočném pásmu, dokonce trefila horní tyč Kloučkovy brány. Minutu a půl před koncem třetí periody si Dukla zahrála přesilovku, a to navíc šest na čtyři. Jihlavští sevřeli svého soupeře v jeho obranném pásmu, ale na vyrovnání to nestačilo. Jihočeši tedy ve šlágru kola zvítězili 3:2.

HC Dukla Jihlava – HC Motor České Budějovice 2:3 (0:1, 0:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 52. Jiránek (J. Pohl, Pekr), 53. A. Zeman (Pekr) – 19. Šimánek (Pavel, R. Přikryl), 43. M. Novák (Plášil, J. Veselý), 46. Karabáček (Plášil, Šimánek). Rozhodčí: Doležal, Jaroš – Flegl, Roupec. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2106. Střely na branku: 34:37. Zblokované střely: 11:12. Vhazování: 40:39.

Dukla: Lundström (50. Chaloupek) – Staněk, J. Pohl, Půža, J. Holý, Mareš, D. Kolář, Piegl – Jiránek (A), A. Zeman, Pekr (C) – Harkabus, Čachotský (A), Poletín – Anděl, D. Čermák, Fronk – Lichanec, Davídek, Chlubna.

Motor: Klouček (Strmeň) – Suchánek, Pavel, Pýcha (C), Lytvynov, Vydarený (A), Plášil – Christov, Venkrbec, Holec – M. Novák (A), J. Kloz, J. Veselý – Karabáček, Prokeš, Gilbert – Šimánek, R. Přikryl, Babka.

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Jihlava, Chance liga, Madeta Motor České Budějovice, FC Vysočina Jihlava, FK Dukla Praha, Adam Zeman, SK Slavia Praha, Karel Plášil, David Gilbert, Niklas Lundström, Jiří Šimánek, Milan Klouček

Motor udržel vedení a z Jihlavy veze tři body  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.