Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Poprvé doma bez bodu, Motor nestačil na Litoměřice

V sedmém kole Chance ligy hokejisté Motoru přišli o domácí neporazitelnost, když na svém ledě s Litoměřicemi poprvé v sezoně nezískali ani bod. Hosté si po dvou třetinách vypracovali čtyřbrankové vedení, které udrželi až do konce utkání

Litoměřice přijely na jih Čech v brance se Štěpánem Lukešem, jehož získaly na hostování z Hradce Králové. Gólman v opačném gardu se nakonec stal hrdinou celého utkání, když po celý zápas spolehlivě držel svůj tým.

Už po první třetině si Středočeši vypracovali dvoubrankový náskok. Nejprve našel Voženílek v přesilové hře Aleše Pavlase a hosté se ujali vedení. O druhý gól se postaral sám Daniel Voženílek, když v oslabení ujel obraně Motoru a šikovně zakončil.

Svěřencům Václava Prospala nepřála ani branková konstrukce, od které se kotouč odrazil po střelách Kloze a Suchánka.  

Ani ve druhé třetině tak Jihočeši nebyli střelecky produktivní a góly padaly jen do domácí sítě. Stadion přidal třetí a čtvrtou branku, čímž se výrazně přiblížil k zisku tří bodů.

V poslední třetině se Motor už dokázal prosadit, ale na body už to nestačilo. O snížení se postaral Jiří Šimánek, jenže poté znovu zvýšil do prázdné branky Patrik Marcel. Jiskru naděje vykřesal přesnou střelou Doležal, avšak Marcel i podruhé v zápase trefil prázdnou branku a upravil na konečných 2:6.

ČEZ Motor České Budějovice – HC Stadion Litoměřice 2:6 (0:2, 0:2, 2:2)

Branky a nahrávky: . Rozhodčí: Pavlovič, Souček – Pechánek, Roischel. Vyloučení: 9:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 5 133. Střely na branku: 27:24. Zblokované střely: 18:6. Vhazování: 39:63/24/63. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:5, 2:5, 2:6.

Motor: Strmeň – Pýcha, Suchánek, Vydarený, Plášil, Lytvynov, Pavel – M. Novák, J. Kloz, Z. Doležal – Karabáček, Gilbert, J. Veselý – Šimánek, R. Přikryl, Babka – Christov, Venkrbec, Holec.

Litoměřice: Lukeš – Pavlas, Mlčák, Marcel, Kukla, Šalda, Strejček, Dajčar – Voženílek, Korkiakoski, Kangas – Beran, Střondala, Jánský – Šik, Vitouch, M. Kadlec – D. Sklenář, Štohanzl, Svoboda.


Ohlasy po zápasu

Václav Prospal (České Budějovice): Za mě je to jednoduché. Věřím, že Litoměřice vyhrály naprosto zaslouženě. Nepředvedli jsme takový výkon, abychom šli vítězství naproti. Dnes tedy nemáme nic. Potřebujeme co nejrychleji zapomenout. V určitých fázích to bylo strašné. Za nic se neschováváme, zodpovědnost padá na nás.

Daniel Tvrzník (Litoměřice): "Do Budějovic, na hřiště favorita, jsme přijeli s určitým plánem. Ještě tu neztratili ani bod. Toho plánu jsme se celý zápas drželi. Především v první třetině jsme hráli velice dobře, ve druhé třetině jsme se dostali pod tlak, ale paradoxně soupeři opět odskočili."

První domácí prohru schytal Motor od Litoměřic

Středa, 25. září 2019, 23:35

Radim Šalda vyhazuje kotouč z obranného pásma Litoměřic
Padesáté narozeniny oslavil v tomto týdnu bývalý útočník Motoru Roman Horák

Autoři | Foto Bramberka Nová

Štítky hokej, Motor, Litoměřice, zápas, Madeta Motor České Budějovice, HC Stadion Litoměřice, 1. česká hokejová liga, Daniel Voženílek, Patrik Marcel, Štěpán Lukeš, Václav Prospal, FC Hradec Králové, Jiří Šimánek, Česko

Poprvé doma bez bodu, Motor nestačil na Litoměřice  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.