Počasí dnes9 °C, zítra9 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Martin Beránek sestřelil Chomutov dvěma góly

Motor měl v posledních zápasech výkony spíše jakou na houpačce, avšak v posledním zápase vyhrál doma nad Přerovem 3:2. A tuto výhru, navíc po velmi dobrém výkonu, potvrdil i v zápase s Chomutovem. Ve venkovním zápase totiž vyhrál 4:1! Dvěma góly se na výhře podílel Martin Beránek, jenž k tomu přidal ještě jednu asistenci.

Úvod utkání se nesl ve vyrovnaném duchu, ovšem pak se trefil Motor, který od té doby vládl na hřišti. Jan Pavel Niklas vypálil tvrdou ránu od modré, do které sáhl Martin Beránek, jenž usměrnil puk za záda Pavláta. Hra dále plynula a České Budějovice byly na hřišti lepší, což dokázaly využitou početní výhodou v první periodě. Pýcha posílal puk na teč Zdeňku Doležalovi, jemuž se puk nejprve zasekl mezi bruslemi. Poté ale českobudějovická třiadevadesátka rychle zamíchala s pukem a dostala ho za brankovou čáru. Jihočeši mohli navýšit své vedení ve vlastním oslabení. Dostali se totiž do přečíslení dva na jednoho, ovšem Pavlát svou branku ustřežil před inkasovaným gólem. Do kabin tak šli spokojenější hosté, kteří vedli o dvě branky.

Chomutov vstoupil do druhé třetiny lépe než do té první a dostal se do první větší šance. Tu měl na své hokejce Hlava, ale Klouček si proti jeho střele povyjel a našel kotouč v lapačce. Poté už ale přebíral iniciativu opět Motor. Ten měl obrovský tlak, až si vzal Martin Štrba pro jistotu oddechový čas. Ani ten však nestačil, jelikož se Budějovice trefily po dvou minutách. Jihočeši se dostali do rychlé protiakce, když Pýcha poslal kotouč na teč. Ta se povedla Martinu Beránkovi, jenž se trefil do horních pater branky a vstřelil už svou druhou branku v tomto duelu. Motor mohl jít navíc do vedení o čtyři branky. David Gilbert dostal přihrávku, když opouštěl trestnou lavici, avšak jeho samostatný únik brankou neskončil. Na druhé straně mohl snížit Suchý, ale trefil jen tyč. I po druhé části tedy byl spokojenější Motor, který vedl už o tři góly.

Velkou šanci na snížení v úvodní třetí třetiny měl Vrhel, jenže jeho samostatný únik neměl gólovou tečku. Tak se znovu prosadily České Budějovice, které navíc skórovaly ve vlastním oslabení. Beránek vypálil z prostoru kruhu a jeho ránu vyrazil Pavlát jen před sebe. Toho si všiml Radek Prokeš, jenž došťouchl puk do branky. V probíhající přesilovce se ale přece jen prosadili i Piráti. Janu Svobodovi sice puk na chvíli sjel z hole, přesto ho dokázal dostat přes ležícího Kloučka. Jihočeši si svůj náskok bez větších potíží pohlídali a brali z tohoto zápasu tři body po výhře 4:1.

Piráti Chomutov – ČEZ Motor Č. Budějovice 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 48. J. Svoboda (Hlava) – 7. Beránek (Pavel, Lytvynov), 14. Z. Doležal (Pýcha, R. Přikryl), 34. Beránek (Pýcha, Plášil), 47. Prokeš (Beránek). Rozhodčí: Petružálek, Grech – Votrubec, Ševic. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2169. Střely na branku:18:32. Zblokované střely: 9:18. Vhazování: 37:21.

Chomutov: Pavlát – Žovinec, Kurka, Blaha, Tejnor, Štochl, Lang, Pařízek – Suchý, Pitule (A), Hlava – Tomica (C), Vrhel, Chrpa (A) – Ma. Svoboda, J. Svoboda, Tupý – Jaroš, Hrala, Dani.

Motor: Klouček – Pýcha (C), Plášil, Vydarený (A), Suchánek, Lytvynov, Pavel – M. Novák (A), Venkrbec, Holec – Šimánek, R. Přikryl, Z. Doležal – Karabáček, Gilbert, Babka – Beránek, Prokeš, J. Veselý.

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky Motor, zápas, výhra, Piráti Chomutov, Madeta Motor České Budějovice, HC Zubr Přerov, Jan Svoboda, Zdeněk Doležal, David Gilbert, ČEZ, Martin Štrba

Martin Beránek sestřelil Chomutov dvěma góly  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.