Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Motor prohrál s Porubou po nájezdech a zůstává tak druhý

V desátém kole Chance ligy na sebe narazily první a druhý celek tabulky, kdy Motor hostil na svém ledě ostravskou Porubu. Po většinu zápasu Budějovice vedly, ale duel se nakonec rozhodoval až v samostatných nájezdech, ve kterých rozhodl Ján Káňa o dvou bodech pro hosty.

Bez jediné změny v sestavě nastoupil celek Václava Prospala po povedeném utkání v Chomutově, Poruba přijela na jih Čech bez nejproduktivnějšího obránce soutěže Patrika Husáka. První minuty zápasu odehráli Budějovičtí aktivně, ale bez gólového efektu. Největší šance promarnili Holec a Beránek, který zakončoval úplně sám před Foltanem.  

Branky začaly padat ve druhé třetině. Holec našel krásným pasem Karla Plášila, který střelou po ledě pokořil gólmana Poruby. Slezanům se podařilo srovnat z nenápadné akce v oslabení, kdy kotouč došťouchl do sítě Petr Kanko. Vedení vrátil domácím Holec, když rychlou dorážkou doklepl puk za Foltana.

Ve třetí třetině měli domácí plno šancí na vstřelení uklidňující třetí branky, jenže z vyrovnání se radovala Poruba. Obránce Martin Slavík se uvolnil za modrou, trefil se přesně pod břevno a poslal tak zápas do prodloužení.

Poprvé v sezoně se tak hrálo v Budvar aréně nad rámec základních šedesáti minut a v prodloužení se museli činit oba brankáři. Největší příležitost mohla přijít v samém závěru, kdy se dva hokejisté Poruby vydali sami na Kloučka, jenže zastavila je siréna oznamující konec prodloužení.

Samostatné nájezdy přinesly pouze jednoho úspěšného exekutora, kterým byl Jan Káňa v první sérii. Přesnou střelou rozhodl o bodu navíc pro svůj tým a zároveň tak setrvání Poruby v čele soutěže. 

Zápas Motoru s Porubou

Neděle, 6. října 2019, 08:37

Zápas Motoru s Porubou
Zápas Motoru s Porubou

ČEZ Motor Č. Budějovice – HC RT TORAX Poruba 2:3sn (0:0, 2:1,0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 28. Plášil (Holec, Venkrbec), 34. Holec (Pýcha) – 30. Kanko (J. Káňa), 54. Slavík (Nejezchleb), rozhod. náj. Káňa. Rozhodčí: Skopal, Kašík – Měkýš, Otáhal. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 6 280. Střely na branku: 45:25. Zblokované střely: 20:5. Vhazování: 37:32. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2.

Motor: Klouček – Pýcha, Plášil, Vydarený, Suchánek, Lytvynov, Pavel - Novák, Venrkbec, Holec - Šimánek, Přikryl, Doležal - Karabáček, Gilbert, Babka - Beránek, Prokeš, Veselý

Poruba: Foltán – Dundáček, Slavík, Dluhoš, Urbanec, Rudl, Bodák, Šendera – Sikora, Zdeněk, Svačina – Nejezchleb, T. Jáchym, Kanko – J. Káňa, Hudeček, Gřeš – Obdržálek, M. Hlinka, Špaček.


OHLASY PO ZÁPASU

Václav Prospal (České Budějovice): Z první půlky zápasu jsme měli vytěžit mnohem víc. Když jsme konečně vstřelili první branku, v naší vlastní přesilovce soupeř vyrovnal, čímž jsme totálně ztratili momentum prvního gólu. Potřebovali jsme dát třetí branku. Hokej je hra chyb, my jsme chyby udělali a za to zaplatili ztrátou dvou bodů.

Miloš Holáň (Poruba): Čekali jsme od začátku velký tlak, což se nám potvrdilo. Budějovice nás přehrávaly, měly tutové šance. V naší bráně byl skoro nepřekonatelný Foltán. Neskládali jsme zbraně, chtěli jsme alespoň bod. Pak jsme ve třetí třetině získavali i optickou převahu. Chtěli jsme sahat i po třetím gólu a po třech bodech.

Autoři | Foto Martin Kurfiřt

Štítky HC RT Torax Poruba, Madeta Motor České Budějovice, 1. česká hokejová liga, Karel Plášil, Petr Kanko, Martin Slavík, Václav Prospal, Piráti Chomutov, Patrik Husák, Česko

Motor prohrál s Porubou po nájezdech a zůstává tak druhý  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.