Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jan Veselý sestřelil hattrickem Ústí, Motor bere tři body

České Budějovice jely na hřiště Slovanu ve velkém laufu, vždyť bodovaly už v deseti zápasech za sebou. Start však vyšel lépe Ústí nad Labem, které využilo možnost trestního střílení. Poté ale bylo na hřišti už jen jedno mužstvo, a to Motor, který nakonec vyhrál 8:1. Na výhře se hodně podílel Jan Veselý, který překonal střeleckou deku a nasázel rovnou hattrick. K tomu zapsal tři asistence David Gilbert.

Začátek utkání se nesl v hodně vyrovnaném duchu, ale stačila jedna rychlá akce a do vedení šel Slovan. Havel totiž jel sám na gólmana, když Václav Karabáček zatáhl za záchrannou brzdu, načež bylo odpískané trestné střílení. K tomu se postavil právě Jan Havel, jenž trochu zamíchal puk a prosadil se kličkou do forhendu. Jenže v jedenácté minutě už bylo srovnáno. Roman Přikryl se blýskl krásnou individuální akcí, kdy kličkou přešel přes dva obránce, načež se trefil parádně do vzdálenější šibenice. A od Jihočechů to ještě nebylo v první části vše. Jiří Šimánek sice ještě se svou šancí neuspěl, přesto hosté otočili stav tohoto zápasu. Beránkovu střelu vyrazil Brízgala jen před sebe, kde byl pohotový Jan Veselý, který bekhendem uklidil puk do sítě. Motor tak šel do kabin s jednobrankovým náskokem.

Na začátku druhé periody měli domácí velkou šanci, když hráli přesilovou hru. Tomáš Vildumetz dostal přihrávku, ale z dobré pozice trefil jen horní tyčku. Tak se znovu prosadily České Budějovice. Miroslav Holec nikým neatakován dojel s puk do středu hřiště, odkud pálil. Jeho ránu vyrazil domácí gólman jen vedle sebe, kde byl připravený Vít Christov, jenž se z této pozice nemohl mýlit. O chvilku později hráli Jihočeši přesilovou hru, kterou využili. Martin Novák projel s pukem až do útočného pásma, kde ho šikovně předal Janu Veselému, který s trefil bekhendem. A po minutě a dvaceti vteřinách to bylo už o čtyři góly. Martin Beránek poslal kotouč před branku, kde byl úplně volný Jiří Šimánek, který plácl do puku bekhendem a vstřelil pátý gól svého týmu. Motor byl navíc nadále při chuti. Při hře čtyři na čtyři se Jakub Babka s pukem dostal na střed hřiště, odkud překonal gólmana hostí střelou nad beton. To už bylo hodně na Brízgalu, který přenechal místo Davidu Stahlovi. A do konce druhé části stihl Motor vstřelit ještě jednu branku, a to v početní výhodě. Karel Plášil vypálil od modré a jeho pokus dorazil do sítě Jan Veselý, jenž zkompletoval hattrick. Po druhé periodě tak Jihočeši vedli o šest branek.

Třetí část se nesla v častých vyloučeních. Jako první si zahrál přesilovou hru Motoru, ale Beránek nenašel prostor mezi betony gólmana Stahla. Hned poté si zahrál početní výhodu i Slovan, ovšem k ničemu většímu se nedostal. Takhle probíhala většina zbytku utkání, kdy se početní výhody střídaly z jedné strany na tu druhou. A znovu se prosadily České Budějovice, a to v oslabení. Lytvynov přehrál dva sopueře, načež naservíroval puk Gilbertovi. Jeho ránu na beton gólman Ústí vyrazil přesně na hokejku Ivana Lytvynova, jenž vstřelil osmý gól svého celku. To bylo vše, a tak Jihočeši zapsali další vysokou výhru a další tři body od tabulky.

HC Slovan Ústí nad Labem - ČEZ Motor Č. Budějovice 1:8 (1:2, 0:5, 0:1)

Branky a nahrávky: 4. J. Havel – 11. R. Přikryl, 16. J. Veselý (Beránek, Prokeš), 27. Christov (Holec, Venkrbec), 28. J. Veselý (M. Novák, Plášil), 30. Šimánek (Beránek, Gilbert), 33. Babka (Gilbert, Vydarený), 40. J. Veselý (M. Novák, Plášil), Lytvynov (Gilbert). Rozhodčí:Pavlovič, Micka – Bosák, Hejl. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 725. Střely na branku: 19:46. Zblokované střely:4:17. Vhazování: 34:40.

Ústí: Brízgala (33. Stahl) – Vl. Brož, D. Krejčí, Hes, Smetana, Veber, Zukal – Tůma, Vildumetz, Maršoun – Kružík, Pšenička, J. Havel – O. Procházka, Kordule, O. Bláha – M. Harkabus, Dörner.

Motor: Strmeň – Pýcha, Plášil, Vydarený, Lytvynov, Pavel – Babka, Christov, Venkrbec – Holec, M. Novák, R. Přikryl – Z. Doležal, Beránek, Šimánek – J. Veselý, Karabáček, Prokeš – Endál, Gilbert.

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Chance liga, Madeta Motor České Budějovice, HC Slovan Ústí nad Labem, Jan Veselý, David Gilbert, Jan Havel, Jiří Šimánek, Karel Plášil, Martin Novák, Roman Přikryl, David Stahl

Jan Veselý sestřelil hattrickem Ústí, Motor bere tři body  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.