Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Motor se nadřel, ale proti Benátkám si připsal devátou výhru v řadě

V devatenáctém kole budějovičtí hokejisté porazili mladý tým Benátek a i nadále válcují první ligu. Středočeši v zápase vedli, ale domácí i díky dvěma brankám Romana Přikryla otočili vývoj utkání. Připsali si tak už devátou výhru v řadě a na čele tabulky mají náskok devíti bodů.

Úvodní třetina nabídla vesměs vyrovnanou podívanou, čemuž odpovídal i průběžný stav. Benátečtí se dostali do vedení, když čtyřicetiletý Radek Duda získal kotouč a našel volného Jiřího Průžka, který se z gólové pozice nemýlil. Vyrovnání přišlo v početní převaze domácích. Střela Lukáše Endála se od bruslí odrazila k volnému Martinu Novákovi, který pohotově trefil odkrytou klec.

Druhá část zápasu přinesla ještě o jednu trefu více než ta první. O obrat se postaral obránce Lytvynov, který potvrdil formu před srazem reprezentační dvacítky, kam byl nominován poprvé v kariéře. Vyměnil si kotouč s Václavem Karabáčkem a přesnou střelou z první zavěsil. Třetí gól domácího týmu přidal Roman Přikryl, když brankáře prostřelil tvrdou ranou v přesilové hře. Zpátky do boje o body vrátil Benátky Jiří Průžek, hezkou střelou švihem pokořil Kloučka podruhé v zápase.

Třetí třetina překvapení nepřinesla. Motor přidal čtvrtou branku, když se střela Karla Plášila odrazila od zápěstí Romana Přikryla a skončila až v síti. V dalším průběhu utkání už si svěřenci Václava Prospala hlídali svůj náskok a navíc se po krásné akci trefil Matouš Venkrbec, čímž uzavřel skóre utkání na konečných 5:2. 

ČEZ Motor Č. Budějovice – HC Benátky nad Jizerou 5:2 (1:1, 3:2, 2:0)

Branky a nahrávky: M. Novák (Endál, Plášil), 34. Lytvynov (Karabáček), 38. R. Přikryl (Pýcha, Z. Doležal), 45. R. Přikryl (Plášil, Karabáček), 58. Venkrbec (Plášil, Endál) – 7. Průžek (R. Duda), 39. Průžek (Bukač, Hampl). Rozhodčí: Doležal, Kopeček – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5465. Střely na branku: 24:31. Zblokované střely: 16:8. Vhazování: 59%:41%.

Motor: Klouček (Strmeň) – Pýcha, Plášil, Vydarený, Lytvynov, Pavel – Christov, Venkrbec, Holec – M. Novák, R. Přikryl, Z. Doležal – Karabáček, Prokeš, Endál – Šimánek, Gilbert, J. Veselý – Beránek, Babka.

Benátky: Žajdlík – Buchtela, Kunst, Bukač, Havlín, Niko, Kovář, Hampl – R. Duda, Šír, Průžek – Rychlovský, Najman, Klapka – Jiruš, Chrtek, Wiencek – Drábek, Šafařovský, Šeliga.

Ohlasy po zápasu:

Václav Prospal (Motor): „Kluci se teď vezou na vítězné vlně, i když jsme neodehráli zase tak dobrý zápas. Benátky se snažily, hodně bruslily, což nám dělalo problémy. Když jsme konečně odskočili na dvoubrankový rozdíl, tak se hned vrátily do zápasu. Udělaly nám to těžší a jsme rádi, že máme tento duel zase sebou, protože je to tým, na který se nám nehraje vůbec dobře."

Antonín Nečas (Benátky)„Odehráli jsme kvalitní utkání s favoritem celé soutěže. Neodehráli jsme špatný zápas. To se nám stává často, ale body poslední dobou nezískáváme."

Autoři | Foto Martin Kurfiřt

Štítky Motor, výhra, zápas, doma, Benátky, Roman Přikryl, Karel Plášil, Radek Duda, Martin Novák, Václav Prospal, ČEZ, Madeta Motor České Budějovice, HC Benátky nad Jizerou

Motor se nadřel, ale proti Benátkám si připsal devátou výhru v řadě  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.