Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Motor dominoval v utkání a veze dvanáctou výhru v řadě

Šlágr druhého kola, ve kterém se očekával velký a tuhý souboj do samotného konce, přinesl nakonec jednoznačnou podívanou a výhru Motoru. Po první třetině to sice bylo 2:2, ovšem poté Budějovice zapnuly na vyšší rychlostní stupeň a soupeře válcovaly, vždyť jen ve druhé části nasázely pět branek! Zápas nakonec skončil 8:5 pro Jihočechy, díky čemuž si Jihočeši připsali už dvanáctou výhru za tři body v řadě a navýšili náskok na čele tabulky. Hattrickem se na demolici Středočechů podílel Radek Prokeš. Hattrick Gordieho Howa naopak zaznamenal Karel Plášil. Jinak ale jmenovat individuality je dnes zbytečné.

Motor nastoupil na soupeře ve velkém stylu, čímž si hned vybojoval přesilovou hru. V té sice měli hostující hokejisté tlak, ale branka ještě nepadla. Ta totiž přišla o chvilku později. Martin Novák vystihl špatnou rozehrávku soupeře v útočném pásmu, narazil si s Janem Klozem a jeho rána zápěstím se zastavila až v síti - 0:1. Ovšem i Litoměřice hrály přesilovou hru a dokázaly ji využít. Patrik Marcel vypálil tvrdou ránu od modré, do které ještě sáhl Martin Kadlec, jenž se trefil gólmanovi přesně mez betony - 1:1. Vyrovnaný stav moc dlouho netrval, jelikož i Jihočeši využili početní výhodu. Jan Kloz nabil na modrou Karlu Plášilovi, jehož bomba mířila přesně do horního růžku 1:2. To ale ještě nebylo v první periodě vše, jelikož domácí znovu využili přesilovou hru. Kangas vypálil z prostoru kruhu a Kloučkovi projel puk mezi betony do brankoviště. Tam byl nejaktivnější Markus Korkiakoski, jenž dorazil puk do sítě - 2:2. Středočeši sice hráli ještě jednu početní výhodu, ale tu už nevyužili. Budějovice byly v první části jasně lepším týmem, přesto se šlo do kabin za vyrovnaného stavu.

Druhá část přinesla parádní přestřelku, ve které kraloval Motor. Ten přežil v samotném úvodu prostřední části velké šance Litoměřic. načež sám skóroval. Martin Novák se nejrychleji zorientoval v brankovišti a bekhendem přehodil beton Krále - 2:3. A o půl minuty to bylo už o dva góly. Motor se dostal do přečíslení dva na jednoho, ve kterém Venkrbec našel Miroslava Holce, který si puk trochu potáhl a zápěstím se trefil přesně k bližší tyčce - 2:4. Pro Jihočechy se jednalo o stou vstřelenou branku v této sezóně! Ovšem domácí se rozhodně nemínili vzdát. Při hře ve čtyřech dostal krásnou přihrávku na útočnou modrou Martin Kadlec, jenž se díky ní dostal do samostatného úniku. Nejprve naznačil kličku a pak poslal puk bekhendem do sítě - 3:4. Budějovicím se ale tento stav nelíbil, tak si vzaly své dvoubrankové vedení zpět. Radek Prokeš dostal také přihrávku na útočnou modrou a Krále překonal rychlou střelou - 3:5. To navíc ještě nebylo vše, jelikož Motor využil další přesilovou hru. Roman Přikryl poslal pas na rozjetého Zdeňka Doležala, který si najel do prostoru mezi kruhy a rozvlnil síť Litoměřic - 3:6. Hosté nakonec ve druhé části vstřelili branek rovnou pět. Král vyjel totiž za pukem za branku, kde ho chtěl nechat spoluhráči. Ten se však dostal do souboje s Vítem Christovem a kotouč se odrazil před branku. Tam ho bruslí trefil Král do brankoviště, kde ho do sítě dostrčil Radek Prokeš - 3:7. Prokeš byl už druhým hráčem, který si v utkání připsal dvě branky. Budějovice ovládly druhou periodu a po jejím konci směřovaly k jasnému vítězství, vedly o čtyři góly.

Asi nebude moc velký překvapením, že Litoměřice vyměnily do druhé části gólmana. Na led se tak podíval i Adam Beran. Jedinou situací, ve které Motor neskóroval v zápase bylo oslabení, ovšem i to se změnilo. Radek Prokeš dostal od Lytvynova krásnou přihrávku na útočnou modrou a trefil se do horního růžku, čímž zapsal hattrick - 3:8. Následující minuty ukázaly hlavně emoce na ledě, kdy Středočeši výsledek neunášeli. Domácí se pustili do několika křížků s Motorem, jehož hráči se sice ve většině případů nechali mlátit, přesto byli také vylučováni. V jeden moment tak na trestných sedělo až osm hráčů. Jihočeši nakonec měli k dispozici dvouminutovou přesilovou hru pět na tři, ale využít ji nedokázali. Karel Plášil podrazil svého soupeře a byl vyloučen do konce utkání a domácí dokázali výhodu jednoho muže na hřišti využít, a to dokonce dvakrát. Nejprve si Vojtěch Střondala najel na vrcholek kruhu a ranou zápěstím se trefil přesně k tyči. Poté si znovu najel Vojtěch Střondala do podobné pozice a vstřelil svůj druhý gól v utkání.

HC Stadion Litoměřice – ČEZ Motor Č. Budějovice 5:8 (2:2, 1:5, 2:1)

Branky a nahrávky: 12. M. Kadlec (Marcel, Jícha), 16. Korkiakoski (Kangas, Jánský), 28. M. Kadlec (Gaspar), 56. Střondala (Korkiakoski), 59. Střondala (Šik, Kukla) – 6. M. Novák (J. Kloz), 15. Plášil (J. Kloz, Endál), 23. M. Novák (Endál, J. Kloz), 24. Holec (Venkrbec, Gilbert), 29. Prokeš (Pýcha, Plášil), 34. Z. Doležal (R. Přikryl, Pýcha), 39. Prokeš (Christov, Babka), 44. Prokeš. Rozhodčí: Zubzanda, Jechoutek – Flegl, Belko. Vyloučení: 15:12 + Plášil (CEB) - 5+OK. VyužitíV oslabení: 0:1. Diváci: 1740 (vyprodáno). Vhazování: 32 - 36.

Litoměřice: Tomáš Král (41. A. Beran) – Gaspar, Kukla, Marcel, Dajčar, Mlčák, Strejček, Krutil – Korkiakoski, Střondala, Jánský – Voženílek, Jícha, M. Kadlec – Šik, Vitouch, Kangas – M. Havelka, Přikryl, Kropáček.

Motor: Klouček – Pýcha, Plášil, Suchánek, Babka, Lytvynov, Pavel – Gilbert, Venkrbec, Holec – M. Novák, J. Kloz, Endál – Karabáček, R. Přikryl, Z. Doležal – Christov, Prokeš, J. Veselý.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky Motor, venku, zápas, výhra, Madeta Motor České Budějovice, Karel Plášil, Martin Novák, přesilová hra, Martin Kadlec, Vojtěch Střondala, Gordie Howe, HC Stadion Litoměřice, Markus Korkiakoski, Roman Přikryl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor dominoval v utkání a veze dvanáctou výhru v řadě  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.