Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Vítězná série skončila v nájezdech na ledě Přerova

Každá série jednou končí. Motor vyhrál posledních dvanáct zápasů v řadě, ale o neporazitelnost přišel v MEO aréně proti Přerovu. Domácí vedli v první třetině už o dvě branky, ale Motoru se zásluhou Pýchy a Doležala podařilo poslat utkání do prodloužení. V něm branka nepadla a v následných nájezdech rozhodl domácí kapitán Roman Pšurný. Další kolo čeká Jihočechy ve středu, kdy doma už od 16:00 přivítají Chomutov.

Úvodní polovina třetiny se obešla bez větších šancí, ve 12. minutě však díky šikovnému Jakubu Navrátilovi dokázali Zubři otevřít skóre využitou přesilovou hrou. Brzy jej navyšoval Jaroslav Moučka, když Šnajnar procedil Strmeně mezi betony a hráč s číslem 76 držen obráncem navzdory krkolomné pozici dopravil puk za brankovou čáru. O regulérnosti branky nakonec rozhodla porada sudích. Chvíli poté mohli Hanáci navyšovat dál, tečovaný puk totiž proletěl jen těsně kolem Strmeňovy tyče a následně Hrabal nedokázal skórovat v trestném střílení. 68 vteřin před sirénou však přišlo snížení z hole Pavla Pýchy, který proklouznul domácí obranou.

Zkraje druhého dějství zahrozil Číp, více prostoru se pak ale kvůli vyloučením dostalo hostům. Zubři však bránili znamenitě a soupeře do vyložených šancí nepouštěli. Naopak Doležal s Popelkou se postarali o rozruch v přečíslení a později hosty v oslabení musel zachraňovat Strmeň, když se stihl přesunout proti Černému. I podruhé se tak šlo do šaten za stavu 2:1.

Dvaačtyřicátá minuta ovšem přinesla srovnání. Na trestnou usedl Tomáš Doležal, Zdeněk Doležal se dostal k dorážce a nemýlil se. Ve hře čtyři na čtyři velké šance nevyužili hostující Doležal ani Jakub Navrátil a záhy museli Zubři přečkat krušné chvíle. Dvouminutové oslabení ve třech však s Klimešem v zádech zvládli přečkat a rozhodující moment se v šedesáti minutách nenašel.

První letošní prodloužení na přerovském ledě mohli rozseknout Navrátil s Pšurným, nepovedlo se to však ani v okamžitém brejku Karabáčkovi a utkání tak dospělo do samostatných nájezdů. Na straně hostů ihned uspěl Doležal, později jej ale dorovnal Matouš Kratochvil, aby mohl druhý bod pro Přerov vystřelit v sedmé sérii Roman Pšurný.

HC ZUBR Přerov –  ČEZ Motor Č. Budějovice 3:2sn (2:1, 0:0, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Navrátil (Pšurný, T. Doležal), 14. Moučka (Šnajnar), rozhodující nájezd Pšurný – 19. Pýcha (Z. Doležal, R. Přikryl), 42. Z. Doležal (Karabáček, Holec). Rozhodčí: Kašík, Vrba – Lukš, Novák. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. Diváci: 2011. Střely na branku: 32:38. Zblokované střely: 14:5. Vhazování: 38/71 - 33/71.

PřerovKlimeš – Krisl, R. Černý, Kubeš, Zbořil, Weinhold, Šnajnar – T. Doležal, Pšurný, Navrátil – Moučka, Popelka, Číp – Hrabal, M. Kratochvil, F. Dvořák – Kočica, Süss, Ma. Svoboda – Indrák.

MotorStrmeň – Pýcha, Plášil, Suchánek, Allen, Lytvynov, Pavel – Christov, Venkrbec, Holec – Babka, R. Přikryl, Z. Doležal – M. Novák, Kloz, Endál – Karabáček, Prokeš, J. Veselý – Beránek.


Ohlasy po zápase:

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Pro diváky to byl určitě atraktivní zápas a myslím si, že všichni viděli, proč jsou Budějovice na prvním místě. Dvě třetiny jsme hráli slušně, v té třetí nás pak soupeř zatlačil, ale ubránili jsme přesilovku pět na tři a závěrečných pět minut jsme zvládli, myslím si, dobře. V prodloužení jsme byli aktivnější, lepší a jsme samozřejmě rádi, že jsme získali ten druhý bod z nájezdů.

Václav Prospal (ČEZ Motor České Budějovice): Samozřejmě nás mrzí první třetina. Jako celek jsme nebyli dostatečně nažhavení a připravení na začátek zápasu a celá první třetina nám nevyšla. Nakonec se to ukázalo jako rozhodující, protože už jsme to utkání nedokázali otočit v řádné hrací době a prohráli jsme na nájezdy. Myslím, že jsme odehráli parádní třetí třetinu, ale rozhodly dnes speciální formace. Nevyužili jsme dvouminutovou přesilovku pět na tři, a že jsme prohráli na nájezdy, taky není nic skvělého. Měli jsme dva samostatné nájezdy ještě ve hře, takže v podstatě z devíti nájezdů jsme dali jen jeden gól. Od začátku druhé třetiny nám to dobře bruslilo, hráli jsme dobře a kolikrát je pro nás v naší situaci takovýto zápas lepší, než kdybychom měli vyhrát o pět, o šest gólů. Přerovu gratulujeme.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj https://www.hcmotor.cz/zapas.asp?id=PRE-CEB-7134

Štítky Motor, Přerov, hokej, Chance liga, HC Zubr Přerov, Tomáš Doležal, Madeta Motor České Budějovice, Roman Pšurný, Pavel Pýcha, Jakub Navrátil, Piráti Chomutov, Jaroslav Moučka, Zdeněk Doležal, trestné střílení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítězná série skončila v nájezdech na ledě Přerova  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.