Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Povedená třetí třetina rozhodla o výhře Motoru nad Havířovem

Ve 28. kole Chance ligy Motor přetlačil na domácím ledě Havířov 5:3, když o své výhře rozhodl až v poslední třetině. Hrdinou utkání se stal Zdeněk Doležal, když v závěru vyrovnal a následně i vystřelil svému týmu tříbodové vítězství.

Po další vybojované výhře ve Frýdku-Místku se Motor představil vlastním fanouškům v repríze uplynulého čtvrtfinále play off, ve kterém Havířov dlouho trápil svého protivníka v cestě do semifinále. Jihočeši nevstoupili do zápasu dobře, když po necelých čtyřech minutách otevřel skóre Lukáš Bednář. Stejný hráč dokázal přidat i druhou branku v zápase, kdy pokořil Strmeně střelou po ledě. Zpátky do hry vrátil domácí René Vydarený, když jeho střelu přizvedl jeden z Havířovských až za Stezku. 

Ani druhou třetinu nezahájil českobudějovický celek dobře. Ve 27. minutě dostal nabito Ondřej Kachyňa, který je v AZ na hostování právě z Motoru, a parádní ranou se trefil do vzdálenějšího růžku. Další nepříjemná zpráva přišla pro domácí o pár chvil později. Nejproduktivnější hráč týmu Roman Přikryl byl dohrán u mantinelu a ze zápasu musel odstoupit. Naději do třetí třetiny přinesl Ivan Lytvynov, když se trefil pěknou ranou z mezikruží. 

V prvních pěti minutách třetí třetiny se hrálo pouze v pásmu Havířova, což přineslo přesilové hry pro Motor. V nich svěřenci Václava Prospala nebyli úspěšní, ale vyrovnání se dočkali záhy. Zdeněk Doležal zůstal osamocený na modré čáře a únik dokonal přesným zakončením bekhendem. Střeleckou formu potvrdil Doležal i dvě minuty před koncem, když dostal kotouč do palebné pozice a přesným zakončením dokonal parádní obrat svého týmu. V závěru ještě stvrdil výhru svého týmu Jakub Babka, když trefil odkrytou branku.

ČEZ Motor České Budějovice vs HC AZ Havířov

Pondělí, 2. prosince 2019, 19:25

ČEZ Motor České Budějovice vs HC AZ Havířov
ČEZ Motor České Budějovice vs HC AZ Havířov

ČEZ Motor Č. Budějovice - HC AZ Havířov 2010 5:3 (1:2, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 11. Vydarený (Karabáček, Z. Doležal), 33. Lytvynov (J. Kloz, M. Novák), 53. Z. Doležal (Venkrbec), 58. Z. Doležal (Venkrbec, Holec), 60. Babka (Holec) – 4. L. Bednář (Baláž), 10. L. Bednář (Baláž), 27. Kachyňa (Kotala, F. Seman). Rozhodčí: Wagner, Jaroš – Kokrment, Tichý. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci:5665. Střely na branku: 15:22. Zblokované střely: 9:9. Vhazování:24:17. Průběh utkání: 2:0,3:1,3:3,5:3.

Motor: Strmeň – Vydarený, Suchánek, Pýcha, Plášil, Lytvynov, Allen – Christov, Venkrbec, Holec – M. Novák, J. Kloz, Gilbert – Karabáček, R. Přikryl, Z. Doležal – Babka, Prokeš, J. Veselý – Beránek.

Havířov: Stezka – Rašner, Ševěček, Malina, Matai, Chroboček, Kachyňa – Kotala, F. Seman, O. Procházka – L. Bednář, Baláž, Fridrich – Maruna, Starý, Dvořák – Danielčák, Cihlář, Bernovský.


Ohlasy po zápase:

Václav Prospal (Motor): "Hokej někdy bývá nespravedlivý. První dvě třetiny nestály z naší strany za nic. Byli jsme všude pozdě a prohrávali souboje. Vyšla nám až ta třetí. Musíme si ale uvědomit, že takhle nemůžeme zápasy otáčet donekonečna. Roman Přikryl má zraněné rameno a bude nám chybět delší dobu. Je to smůla pro něj i pro nás, protože prožívá výbornou sezonu."

Jiří Režnar (Havířov): "Jsme zklamáni, protože jsme prohráli, i když jsme výbornému soupeři kladli odpor. Kluci dřeli, bojovali, ale doplatili jsme na individuální chyby, které nás srazily."

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky hokej, Motor, Havířov, Chance liga, HC AZ Havířov 2010, Zdeněk Doležal, Madeta Motor České Budějovice, 1. česká hokejová liga, René Vydarený, Roman Přikryl, Ivan Lytvynov, Václav Prospal, HC Frýdek-Místek, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Povedená třetí třetina rozhodla o výhře Motoru nad Havířovem  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.