Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Václav Prospal znovu jako hráč, nastoupil za David Servis

Velké překvapení v sestavě budějovického David Servisu připravilo středeční utkání druhé ligy proti China Golden Dragon. Na ledě se totiž představil nynější trenér Motoru Václav Prospal, který ve své kariéře získal dva tituly mistra světa a odehrál v NHL přes tisíc utkání.

Už v létě trénoval 44letý hokejista s druholigovým celkem, ale vzhledem k termínovým kolizím s Chance ligou se do žádného zápasu nemohl zapojit. Vyšlo mu to až při druhé reprezentační přestávce. „Věděl jsem, že v Motoru máme zápasovou pauzu, takže jsem se mohl jít pěkně vypotit,“ říkal po utkání bývalý útočník Tampy Bay, New Yorku Rangers nebo Columbusu.

Duel vyzněl jednoznačně lépe pro favorizovaný David servis, který čínskému týmu nasázel sedm branek a inkasoval jen ve dvou případech. Václav Prospal se do statistik zapsal dvakrát, když si připsal dvě asistence.

Další zajímavostí bylo, že se na ledě potkal se svými svěřenci z Motoru. Martinu Beránkovi dokonce přihrál na gól, nastoupil i nadějný obránce Václav Svach. „Potvrdili, že když je sem pošleme, tak hrají dobře. Jsem rád, že se Bery (Martin Beránek) prosadil,“ těšilo ho.

China Golden Dragon jsou nováčkem v českých soutěžích, ale je znát, že v přípravě na olympijské hry v Pekingu mají ještě na čem pracovat. Z 29 odehraných utkání získali pouhý bod a v soutěži plní roli otloukánka. „Nerad bych je hodnotil, ale bruslili a snažili se. Je na nich od začátku sezony vidět zlepšení,“ dodal Prospal.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky Motor, Prospal, hra, David Servis, Václav Prospal, Madeta Motor České Budějovice, China Golden Dragon, National Hockey League, 1. česká hokejová liga, Tampa Bay Lightning, New York Rangers, Columbus Blue Jackets, olympijské hry, Peking

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Václav Prospal znovu jako hráč, nastoupil za David Servis  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.