Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nadstavbovou část začal Motor úspěšně, doma porazil Havířov

V 1. kole Chance ligy v nadstavbové části o pořadí v play off Motor přehrál hosty z Havířova v poměru 2:1, když největší krok k výhře udělal v první třetině. V ní vstřelil i vítěznou branku, kterou v šestnácté minutě obstaral Martin Novák.

Hned v první minutě mohli domácí otevřít skóre zápasu, jenže od hokejky Miroslava Holce se kotouč otřel pouze o břevno. Prvním úspěšným střelcem zápasu se tak stal budějovický obránce Karel Plášil. Lukáš Endál mu přistrčil kotouč a ofenzivní bek náramně napálil puk do sítě. Do konce třetiny se Motoru podařilo odskočit soupeři ještě o jednu branku, když Martin Novák využil nejistoty Stezky a pohotově zvýšil.

Ve druhé třetině si domácí brankář Jan Strmeň připsal hned několik parádních zákroků, přesto poprvé v zápase kapituloval. Stalo se tak při přesilové hře Motoru, kdy Jan Bambula využil zaváhání obrany soupeře a samostatný únik přetavil ve snižující branku.

Třetí třetina nabídla pořádné drama. Už tři minuty před koncem hosté odvolali brankáře a hráli v šesti, jenže nedokázali si vytvořit žádné gólové šance, takže z Budvar arény odjeli s prázdnou. Jihočeši tak oslavili další tříbodový zisk, na který mohou navázat už ve čtvrtek, kdy v utkání věnovaném Centru Arpida hostí přerovské Zubry (17:30). 

Hokejová nadstavba začala pro Motor vítězně

Úterý, 17. prosince 2019, 22:15

Hokejová nadstavba začala pro Motor vítězně
Hokejová nadstavba začala pro Motor vítězně

ČEZ Motor Č. Budějovice – HC AZ Havířov 2010 2:1 (2:0, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Plášil (Endál), 16. M. Novák (J. Kloz, Pýcha) – 35. Bambula. Rozhodčí: Pavlovič, Jaroš – Flegl, Kotlík. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5436. Střely na branku: 29:19. Zblokované střely: 11:7. Vhazování: 26/57 - 31/57.

Motor: Strmeň – Suchánek, Pavel, Pýcha, Allen, Vydarený, Plášil – Christov, Venkrbec, Holec – Karabáček, Gilbert, Endál – Beránek, Šimánek, Babka – M. Novák, J. Kloz, J. Veselý – Prokeš.

Havířov: Stezka – Malina, Matai, Rašner, Mrowiec, Kachyňa, Chroboček, Nepokoj – Kotala, F. Seman, Bambula – L. Bednář, Werbik, Baláž – Maruna, Starý, Doktor – Fridrich, Dvořák, Toman.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Motor, doma, zápas, výhra, Madeta Motor České Budějovice, HC AZ Havířov 2010, Martin Novák, 1. česká hokejová liga, Lukáš Endál, Karel Plášil, Miroslav Holec, ČEZ, Budvar aréna, HC Zubr Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nadstavbovou část začal Motor úspěšně, doma porazil Havířov  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.