Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Rok 2019 zakončil Motor vítězně, doma porazil Vsetín

Ve 36. kole Chance ligy se hokejisté Motoru naposledy představili v kalendářním roce 2019 a vyprodané aréně udělali radost. V pohledné bitvě proti Vsetínu vyhráli 5:2 a ve šlágru kola si upevnili první příčku v tabulce.

Vsetínští posilnění o pět výher v řadě vstoupili do zápasu velmi aktivně a hned v úvodu musel Jan Strmeň několikrát zasahovat. V osmé minutě dokonce ujel Vít Jonák ve vlastním oslabení a jeho bekhendové zakončení se otřelo o tyčku. Sedmnáctá minuta přinesla úvodní trefu, kdy Pechanec trefil jenom beton, ale z pohotové dorážky se prosadil David Tůma. Vyrovnání přinesla komická a mimořádně smolná situace pro Vsetín. Po nahození do útočného pásma se kotouč odrazil přímo před prázdnou branku pro Miroslava Holce, který vstřelil svůj nejsnazší gól v kariéře.

Druhé dějství nabídlo divokou podívanou. Obrat ve skóre nastal po gólu Doležala v přesilovce pět na tři. Na 3:1 zvýšil Pavel Pýcha, ale jeho branku sudí i přes velkou nevoli domácích fanoušků neuznal kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti. Následovala tvrdá bitka, ve které složil na zem domácí Beránek vsetínského Hryciowa. Třetího gólu, který byl uznán, se Jihočeši dočkali po zakončení Jana Veselého, jenže v závěru sehráli Valaši dobrou přesilovou hru a zásluhou Kucharczyka snížili.

Vyprodaná Budvar aréna sledovala, kdo první se ve třetí třetině trefí a přiblíží se tak k zisku bodů. Srovnat mohli svěřenci trenéra Dopity po rychlém přečíslení, jenže nedokázali si přesně přihrát a o kotouč přišli. Na druhé straně mohl rozhodnout kapitán Pýcha, jenže po krásné akci rozezvonil břevno. Rozuzlení tak přinesly poslední minuty, kdy odkrytou klec trefil Miroslav Holec a na konečných 5:2 upravil Radek Prokeš.

ČEZ Motor České Budějovice vs VHK ROBE Vsetín

Pondělí, 30. prosince 2019, 17:18

ČEZ Motor České Budějovice vs VHK ROBE Vsetín
ČEZ Motor České Budějovice vs VHK ROBE Vsetín

ČEZ Motor České Budějovice – VHK Robe Vsetín 5:2 (1:1, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 19. Holec (Z. Doležal), 30. Z. Doležal (J. Kloz, Pýcha), 36. J. Veselý (M. Novák), 59. Holec, 59. Prokeš (Allen) – 17. D. Tůma (Pechanec, Březina), 40. Kucharczyk (Teper). Rozhodčí:Wagner, Souček – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 7:12. Využití: 3:1. Diváci: 6421. Střely na branku: 34:29. Zblokované střely: 17:17. Vhazování: 39:72. Průběh utkání: 0:1,3:1,3:2,5:2.

Motor: Strmeň – Pýcha, Allen, Suchánek, Pavel, Vydarený, Plášil – Karabáček, Gilbert, J. Veselý – M. Novák, J. Kloz, Babka – Šimánek, Prokeš, Z. Doležal – Christov, Venkrbec, Holec – Beránek.

Vsetín: Bláha – Slováček, Teper, Hryciow, Holomek, J. Drtina, Jeřábek, Pernický – Jonák, Kucharczyk, Dostálek – Březina, Pechanec, D. Tůma – Karafiát, Rehuš, Gorčík – Hořanský, Šilhavý, L. Volf.


OHLASY PO ZÁPASU:

Václav Prospal (Motor): "Pro diváky to musel být parádní zápas. Nechyběly v něm emoce nebo bitka. Měli jsme špatný start do utkání a pomohl nám šťastný vyrovnávací gól po nečekaném odrazu od zadního mantinelu. Podržel nás gólman Strmeň. Potom se náš výkon zvedl a hráli jsme dobře. Utkání rozhodly speciální formace."

Luboš Jenáček (Vsetín): "Nesehráli jsme špatné utkání. Když odmyslím poslední dva góly, kdy už jsme hráli vabank, tak to byl vyrovnaný zápas. Rozhodla první třetina, kdy jsme měli hodně šancí, ale dostali jsme smolnou branku. Kluky musím pochválit za bojovnost i herní kvalitu. Divákům se takové utkání muselo líbit."

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky Motor, hokej, Chance liga, Vsetín, VHK Vsetín, Madeta Motor České Budějovice, Miroslav Holec, Pavel Pýcha, 1. česká hokejová liga, David Tůma, Jan Veselý, Vít Jonák, Budvar aréna, Václav Prospal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rok 2019 zakončil Motor vítězně, doma porazil Vsetín  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.