Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Napínavou bitvu se Vsetínem rozhodl Motor ve třetí třetině

Po reprezentační přestávce se hokejisté Motoru poprvé představili doma a proti Vsetínu svedli parádní bitvu. Po většinu zápasu sice prohrávali, ale ve třetí třetině předvedli gólovou smršť, po které nakonec slavili výhru 3:2.

Poprvé v dresu Motoru se do branky postavil Adam Brízgala, který se nakonec stal klíčovou oporou celého zápasu. Aktivnější byli v první třetině zápasu hokejisté Motoru, ale nevytvořili si žádné gólové šance. Vsetín naopak nastřelil tyčku a v nabídnuté dvojnásobné přesilovce otevřel skóre. Po přesné kombinaci se trefil Antonín Pechanec. 

Ve druhém dějství byly velké šance na obou stranách, ale výsledek se neměnil. Bravurní zákroky vytáhl Adam Brízgala, čímž svému týmu výrazně pomohl do dalšího průběhu utkání. Dařilo se i Davidu Gábovi, který dvě třetiny držel čisté konto.

Celý zápas gradoval v posledních dvaceti minutách a vyprodaná Budvar aréna se dočkala napínavé zápletky. Srovnat na 1:1 se podařilo Lukáši Endálovi, jenže vedení vrátil Valachům Jakub Teper. Ani druhá inkasovaná branka domácí nepoložila a v přesilovce pěti proti třem znovu srovnal Zdeněk Doležal. O rozhodnutí celého utkání se postaral René Vydarený, když si najel za obranu soupeře a pokořil Gábu. Motor tak zvládl další obrat a dosáhl hranice 130 získaných bodů.

ČEZ Motor Č. Budějovice – VHK Robe Vsetín 3:2 (0:1, 0:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 44. Endál (M. Novák, Gilbert), 49. Z. Doležal (M. Novák, J. Kloz), 52. Vydarený (Karabáček) – 19. Pechanec (Smetana, D. Tůma), 46. Teper (Slováček, Jonák). Rozhodčí: Hucl, Šindel – Votrubec, Hnát. Vyloučení: 6:6. Využití:1:2. Diváci: 6421 (vyprodáno). Střely na branku:23:24. Zblokované střely: 11:14. Vhazování: 35/57 - 22/57.

Motor: Brízgala – Pýcha, Kachyňa, Vydarený, Suchánek, Lytvynov, Allen – Michnáč, Šimánek, J. Veselý – Karabáček, Prokeš, Raška I – M. Novák, Gilbert, Endál – J. Kloz, Z. Doležal, Babka.

Vsetín: Gába – Slováček, Teper, Smetana, Hunkes, Jeřábek, Kudělka, Holomek – Jonák, Rehuš, Gorčík – Březina, Pechanec, D. Tůma – Karafiát, R. Vlach, Dostálek – Procházka, Šilhavý, Vítek.


OHLASY PO ZÁPASU

Václav Prospal (Motor)„V první třetině se hrál hokej nahoru dolů, i když nebylo tolik střel. Oba týmy se ale snažily hrát ofenzivně. Druhá třetina z naší strany nebyla dobrá a Vsetín vedl zaslouženě. V této fázi zápasu nás podržel gólman Brízgala, který byl naším nejlepším hráčem. Důležité bylo že jsme byli ve třetí třetině produktivní. Za vítězství před vyprodanou halou jsme samozřejmě rádi." 

Luboš Jenáček (Vsetín)„Odehráli jsme dobrý zápas a byli jsme blízko k bodům. Bohužel jsme v závěru udělali chybu, když jsme šli dva k jednomu hráči, a Budějovice toho využily. Zápas to byl na plichtu."

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pavel Kacerovský

Štítky Motor, Vsetín, výhra, doma, VHK Vsetín, Madeta Motor České Budějovice, Adam Brízgala, Antonín Pechanec, Zdeněk Doležal, René Vydarený, Budvar aréna, ČEZ, Václav Prospal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Napínavou bitvu se Vsetínem rozhodl Motor ve třetí třetině  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.