Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Motor jede! Vsetín porazil v sezóně ve všech případech

Jihočeši pokračují ve skvělých výkonech, což dokázali v zápase se Slavií, kterou porazili jasně 12:1. Dvanáct branek daly naposledy České Budějovice v roce 1980! I na Vsetíně se Motor dostal do vedení, ale Valaši srovnali ještě v první periodě. V té druhé však daly Budějovice dvě branky, zatímco Vsetín ani jednu. V poslední třetině si hosté své vítězství pohlídali, takže berou další tři body do tabulky za výhru 5:2.

Začátek utkání nám přinesl celkem vyrovnanou podívanou, ale do vedení se nakonec dostali Jihočeši, kteří využili početní výhodu pět na tři. Pavel Pýcha nabil Romanu Přikrylovi na vrcholek kruhu. Českobudějovická desítka vyslal parádní ránu z první, která skončila v šibenici na přední tyči – 0:1. Pro Přikryla se jedná o první branku po návratu po zranění. I následně byla k vidění celkem vyrovnaná hra, kdy srovnat mohla vsetínský Karafiát, ovšem jihočeský gólman svůj tým podržel. O minutu později už Valaši skóre srovnali. Ondřej Smetana vymyslel parádní pobídku na teč před branku pro Martina Procházku, jenž si před gólmanem už poradil – 1:1. Budějovice si mohly v samotném závěru vzít vedení zpět, ale Novák v přečíslení dva na jednoho Bláhu nepřekonal. Po první třetině byl stav srovnaný.

Vstup do prostřední části vyšel Motoru skvěle, přestože nejdříve musel přečkat velkou šanci Víta Jonáka. Už po dvaceti pěti sekundách totiž domácí vyrobili chybu ve svém obranném pásmu. K volnému puku si jako první dojel Vít Christov, jenž střelou nad lapačku na přední tyč vrátil svůj tým do vedení – 1:2. Nepříjemný moment se stal po nějakých sedmi minutách. Raška dostal přihrávku na útočnou modrou, najel si na vrcholek kruhu, avšak jeho ránu schytal přímo do obličeje Slováček, který následně opustil ledovou plochu s ručníkem na obličeji. Velkou šanci na srovnání měli domácí v početní nevýhodě. Jonák se dostal s Gorčíkem do přečíslení dva na jednoho, ale druhý jmenovaný v dobré pozici promáchl. Tak přišel trest a Motor navýšil své vedení. Albert Michnáč zkusil vystřelit z kruhu. Sice nevyslal úplně prudkou ránu, ale touš propadl Bláhovi až za brankovou čáru. Vsetínský gólman nebude mít čisté svědomí u této branky – 1:3. Snížit na rozdíl jedné branky mohl Jonák, avšak jeho pokus zastavila branková konstrukce. Po druhé periodě Jihočeši vedli o dva góly.

Jihočeši vypadali o něco lépe na začátku poslední třetiny, čehož využili ke vstřelení další branky. Karabáček a Lytvynov odvedli velmi dobrou práci v útočné třetině, čehož nakonec ke vstřelení branky využil David Gilbert - 1:4. Budějovice hrály nadále aktivně a nastřílely svému soupeři nepopulárního bůra. Suchánek vypálil tvrdou ránu od modré, kterou Bláha vyrazil vyrážečkou jen vedle sebe. Tam se jako první zorientoval Adam Raška, který doklepl kotouč do odkryté branky – 1:5. Čtyřbrankové vedení hostům dlouho nevydrželo, konkrétně pouhých devět sekund. Po pravé straně se rozjel Jeřábek, který před brankou našel Jiřího Karafiáta, jenž vstřelil druhou branku svého týmu – 2:5. O chvilku později mohl ještě naději svému týmu vrátit Lukáš Volf, ale jeho prudká střela proletěla nad horní tyčkou. To bylo z brankového hlediska vše, takže Motor nadále posouvá rekord v počtu získaných bodů v základní části druhé nejvyšší české hokejové soutěže.

VHK Robe Vsetín – ČEZ Motor Č. Budějovice 2:5 (1:1, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 17. Procházka (Smetana), 54. Karafiát (Jeřábek) – 10. R. Přikryl (Pýcha), 21. Christov, 30. Michnáč (M. Novák, Lytvynov), 47. Gilbert (Lytvynov, Karabáček), 54. Raška I (Suchánek). Rozhodčí: Doležal, Kašík – Měkýš, Kučera. Vyloučení: 4:5 + Gilbert (CEB) - 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2660. Střely na branku: 36:34. Zblokované střely: 17:13. Vhazování: 36:38.

Vsetín: Bláha – Slováček, Kudělka, Smetana, Hunkes, Jeřábek, Teper, Holomek – Jonák, R. Vlach, Gorčík – Březina, Pechanec, Vítek – Procházka, Kucharczyk, Karafiát – Hořanský, L. Volf.

Motor: Klouček – Plášil, Suchánek, Pýcha, Kachyňa, Lytvynov, Allen – Christov, Venkrbec, Beránek – M. Novák, Gilbert, Karabáček – Babka, Prokeš, Michnáč – Raška I, R. Přikryl, Z. Doležal.


Ohlasy po zápase:

Václav Prospal (České Budějovice): Tak my jsme věděli, co nás tu čeká. Jednou z těch věcí byla skvělá atmosféra, což se potvrdilo. Hrál se parádní hokej nahoru dolu. Hodnotí se mi to samozřejmě daleko lépe, jelikož jsme získali tři body. Připravujeme se směrem k play-off a Vsetín je tým, který má velkou útočnou sílu. Chtěli jsme tu předvést výkon, který nás zase posune dál. Domácí měli skvělý nástup, ale myslím si, že od té druhé třetiny jsme měli ten zápas svým způsobem pod kontrolou. Dokázali jsme dát branky, takže jsme ucukli. Pak už jsme si to, kromě dvou až tří minut ve třetí části, pohlídali.

Luboš Jenáček (Vsetín): My jsme měli dobrý vstup do utkání. myslím si, že rozdíl byl hlavně v tom, že jsme nedokázali proměnit šance, přestože jsme tam měli tři nebo čtyři přečíslení. Branku jsme z toho nedali, zatímco Motor nás potrestal. Když jsme dostali gól na 1:3, tak nám na chvíli vypnula hlava, kdy jsme to těžce kousali poté, co jsme odehráli relativně dobrou první třetinu. Kabinou se prohnala nějaká viróza a u spousty hráčů bylo vidět, že i psychikou měli těžké nohy. Kdo to někdy hrál, tak ví, jak těžké je pak hrát. To není výmluva, to je fakt. I za toho stavu bych chtěl poděkovat fanouškům, kteří nám fandili a kteří s námi vydrželi, i když nám nejde karta. Na play-off se připravíme dobře.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky Motor, Vsetín, hokej, Chance liga, Madeta Motor České Budějovice, VHK Vsetín, SK Slavia Praha, Roman Přikryl, David Gilbert, Adam Raška, Ondřej Smetana, Martin Procházka, Vít Christov, Vít Jonák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor jede! Vsetín porazil v sezóně ve všech případech  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.