Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Motor je v extralize. Play-off Chance ligy se hrát nebude

Po sedmi letech strávených v první lize se fanoušci Motoru dočkali. Jejich oblíbený klub postupuje do nejvyšší soutěže, protože zasedání Výkonného výboru Českého hokeje rozhodlo, že kvůli hrozbě koronaviru se nebude hrát play-off, tím pádem do nejvyšší soutěže postupuje vítěz základní části Chance ligy.

Dominantní základní část, rekordní zisk 153 bodů. Motor prožil parádní ročník, ale pečlivě se připravoval na klíčové play off. K němu nakonec vůbec nedojde, protože hrozba koronaviru předčasně ukončila sezonu a na zasedání Výkonného výboru se rozhodlo, že postupujícím se stane právě budějovický klub.

„Přišlo to zvláštní cestou, ale těší nás, jak jsme zvládli základní část. Určitě to mělo vliv při klíčovém hlasování. Pocity jsou jiné, než kdybychom vyhráli play off, ale s tím nic neuděláme. Bezprostřední radost není taková, ale hřeje nás to, jak jsme odehranou část sezony zvládli,“ okomentoval postup do nejvyšší soutěže asistent trenéra Aleš Totter.

Jihočeši tak v extralize nahradí sestupující Kladno a od příští sezony se mohou těšit na nejlepší kluby v České republice. „Jsme rádi, že jsme se vrátili tam, kam patříme. Splnil se sen celého klubu a všech našich fanoušků,“ doplnil Totter.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky hokej, Chance liga, Motor, 1. česká hokejová liga, soutěž, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor je v extralize. Play-off Chance ligy se hrát nebude  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.