Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na zimáku se bude točit oficiální pivo extraligy, Budvar si lidé dají před stadionem

Už za pár týdnů odstartuje v Budějcích hokejová extraliga. S nejvyšší soutěží přichází na jih Čech také pravidlo čepovat při zápasech pivo oficiálního partnera ligy. Ten nahradí ve vnitřních prostorách arény Budějovický Budvar, který si budou moct diváci koupit na vybraných místech venku před stadionem.

„V Budvar aréně se bude čepovat Radegast – pivo Tipsport extraligy a po dohodě i na vybraných místech vně arény Budvar,“ uvedla Jana Obermajerová, generální ředitelka a předsedkyně představenstva BPA sport marketing, který je výhradním marketingovým partnerem českého hokeje.

Oblíbené budějcké pivo se tak bude muset z vnitřních prostor přesunout ven před stadion. „Bereme to jako hořkou cenu za to, že se podařilo splnit dlouholetý sen klubu postoupit do extraligy. Byli jsme při tom jako partner a chceme být i nadále. Jsem přesvědčený o tom, že je to krátkodobá záležitost. Lokální kluby a pivovary patří k sobě,“ reagoval ředitel pivovaru Budějovický Budvar Petr Dvořák

Některá města, ve kterých se hokejová nejvyšší soutěž hraje, přitom získala výjimku a mohou tak během sezony čepovat jiné pivo, než je Radegast. To se ale v Budějcích nepodařilo. „S výsledkem spokojeni nejsme. Musíme to ale brát tak, jak to je, i přestože máme pochybnosti o politice udělování výjimek a jejich dodržování,“ dodal Dvořák.

Z konečného výsledku není nadšený ani Motor. „Doufali jsme, že bude po postupu možné získat výjimku a udržet nadále Budvar v hale. To se ale bohužel nestalo. Jsme tedy nuceni se podřídit pravidlům a v Českých Budějovicích v Budvar aréně čepovat Radegast,“ uvedl za Motor marketingový manažer Tomáš Kučera„Pochopitelně nás to mrzí, protože se fanouškům snažíme nabídnout kvalitní hokej i celkové podmínky a k Motoru podle nás Budvar jednoznačně patří už desítky let," dodal.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Budvar aréna, hokej, extraliga, HC Motor České Budějovice, Budějovický Budvar, pivo, Extraliga ledního hokeje, České Budějovice, Česko, Madeta Motor České Budějovice, Pivovar Radegast, Petr Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miroslav Vonášek

Je to celkem jednoduché. Koupím si BUDVAR a Radegast si zase můžou odvést. Nikdo nikoho nenutí pít pivo co si někdo vynucuje.

Středa, 22. července 2020, 15:53Odpovědět

Na zimáku se bude točit oficiální pivo extraligy, Budvar si lidé dají před stadionem  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.